Sexuální turistika bez následků: Jak si na dovolené užívat a nebát se dopadu? | Foto: iStock

Foto: iStock

Sexuální turistika bez následků: Jak si na dovolené užívat a nebát se dopadu?

Na léto a s ním spojené cestování se jistě těší řada z nás. Pro mnohé je dovolená u moře spojená také se sexuálními dobrodružstvími. Rády se jim oddávají ženy ve středním věku, a to jak svobodné, tak zadané. Toužíte-li po podobném zážitku, zvažte kromě benefitů také rizika, která by mohla nastat.

Pozor na nemoci

Jedním z rizik, která sexuální turistika představuje, jsou nechtěné pohlavní nemoci. Během milostných hrátek se snadno můžete nakazit sexuálně přenosnými chorobami, jako je kapavka, syfilis či virus HIV, který je nevyléčitelný. Pohlavních nemocí samozřejmě existuje celá řada a dokážou pěkně potrápit. Kromě sexuální zdrženlivosti je jedinou téměř stoprocentně funkční ochranou kondom, který navíc dokáže zabránit i nechtěnému těhotenství. Antikoncepce sice ano, ale ta vás zase neochrání před nemocemi. Myslete na to, až si budete balit kufr na dovolenou, a raději si pár krabiček přihoďte a nespoléhejte na nabídku až v cíli.

Jakou pokutu můžete dostat za sex na pláži? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Pozor na prozrazení

Velkou část žen, které podnikají sexuální turistiku a jezdí si na dovolené užívat s místními domorodci, tvoří ženy, které jsou zadané. Patříte-li mezi ně a nechcete-li o svůj dlouhodobý vztah přijít, měla byste řešit především diskrétnost. Dobře si rozmyslete, s jakou kamarádkou se na dovolenou vydáte a zda jí můžete stoprocentně věřit, případně zda jste schopná své avantýry utajit i před ní. Po návratu by vás totiž mohlo čekat nemilé překvapení v podobě kufrů sbalených za dveřmi…

Pokračování 3 / 5

Pozor na nešťastnou lásku

Letní lásky bývají bolestivé, to si jistě zažila většina z nás. Pokud se tedy chcete vrhnout do víru sexuálních dobrodružství, musíte si být jistá, že to, co hledáte, je skutečně jen a pouze sex. City musejí jít stranou, jinak budete po návratu prožívat jen trápení. Samozřejmě srdci je těžké poroučet, pokud ale ucítíte, že se váš prázdninový románek začíná prohlubovat, raději ho ukončete dříve než dovolenou, ať vám nezbudou jen oči pro pláč.

Pokračování 4 / 5

Pozor na nebezpečí

Letní dovolené v mnoha lidech evokují bezstarostnost a uvolněnost a podle toho se i v exotických destinacích chovají. I když jste se rozhodla, že si chcete jen tak nezávazně užívat, opatrnost je vždy namístě. Nebezpečí číhá všude a i v jižanských končinách se může najít někdo, kdo vám bude chtít ublížit. Pokud už tedy vyrazíte na rande s neznámým cizincem, ujistěte se, že máte únikový plán a že někdo – například kamarádka, která je tam s vámi – ví, kde budete. Pokud v průběhu rande budete měnit místa, vždy ji o tom informujte a mějte ji jako první volbu na telefonu, kdybyste urychleně potřebovala volat pomoc.

Pokračování 5 / 5

Jak navázat známost na dovolené?

Podle nedávného průzkumu pro cestovní kancelář Exodus Travel cestování navazování nových vztahů a kontaktů svědčí. „Zmíněný průzkum zjistil, že třetina dotázaných na cestách prožila ‚prázdninovou‘ romanci a tři z deseti lidí dokonce randili s někým, koho potkali už v letadle. Čtvrtina na své zatím poslední cestě potkala svého nynějšího nejlepšího kamaráda či kamarádku,“ komentuje výsledky průzkumu Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz. Nejlepším způsobem, jak navazovat během cestování nové vztahy, je podle 31 % respondentů účastnit se různých aktivit, pro 28 % se dobře osvědčily skupinové výlety a prohlídky, pro stejný podíl pak účast na akcích pořádaných hotelem. Pro 26 % je pak ideální trávit čas v barech či restauracích. A pro pětinu lidí je dle průzkumu navazování nových vztahů snazší, pokud cestují sami.

Doporučujeme

Články odjinud