10
Fotogalerie

Sexuální zneužívání v dětství: Které celebrity mají hrůzný zážitek za sebou?

Pohlavní zneužívání dětí je závažný celospolečenský problém, který se nevyhýbá ani těm nejslavnějším. Například Teri Hatcher, Michael Jackson i Oprah Winfreyová o tom vědí své…

Teri Hatcher (50)

Herečka, známá především díky seriálu Zoufalé manželky, má za sebou otřesnou zkušenost z dětství. Od pěti let ji zneužíval vlastní strýc. Její utrpení trvalo čtyři roky. Když na problém přišla její matka, rodina se od strýce úplně odřízla, nicméně celá „kauza“ se zametla pod koberec. Strýci se za jeho hrozný čin nestalo vůbec nic. Když se ale v novinách Teri o pět let později dočetla, že její strýc je obviněn ze sexuálního zneužití dívky, která pravděpodobně kvůli němu spáchala sebevraždu, rozhodla se promluvit. I díky jejímu svědectví byl strýc odsouzen na 13 let do vězení.

Michael Jackson (+50)

O sexuálním zneužívání v dětství se spekuluje i v případě zesnulého krále popu Michaela Jacksona. O krutém zacházení, kterého se mu dostalo od jeho ambiciózního otce, existuje mnoho svědectví. Otec velmi záhy rozpoznal Michaelův obrovský hudební talent a snažil se z malého chlapce vytěžit maximum. Bití a křik byly na denním pořádku. Michaelovi prakticky znemožnil běžný kontakt s vrstevníky a jediná komunita, do které malý Michael patřil, byli Svědci Jehovovi, vyvolená církev jeho matky. Tiskem proběhly spekulace, že právě v této době se odehrálo něco velmi zlého a temného, co poznamenalo celý Michaelův (nejen sexuální) život. Téma zneužívání se posléze táhlo zpěvákovým životem jako tenká červená nit. V dospělosti byl obviněn ze sexuálního zneužívání několika chlapců. V roce 2005 byl sice beze zbytku zproštěn viny, ale nejasnosti a spekulace o temných momentech zpěvákovy minulosti se objevují dodnes, mnoho let po jeho tragické smrti.

Oprah Winfreyová (60)

Málokdo to měl v životě těžké jako americká moderátorka a herečka Oprah Winfreyová. Narodila se v chudé černošské komunitě na jihu USA. Její mamince bylo pouhých 17 let. Sexuální zneužití ji potkalo v dětství hned třikrát, poprvé v devíti letech od bratrance, později od rodinného přítele, nakonec ji zneužil její vlastní strýc. Ve 13 letech utekla z domova, o rok později otěhotněla, bohužel její dítě zemřelo. Přes nešťastný začátek se Oprah dokázala díky své vůli a mimořádné inteligenci vypracovat. V 19 letech se stala první černošskou moderátorkou zpráv. Vystudovala vysokou školu. Ve 30 letech začala moderovat vlastní televizní talkshow, která se stala jednou z nejpopulárnějších na světě. Právě v ní prolomila tabu zneužívání dětí a v přímém přenosu se přiznala k otřesným zážitkům ze svého dětství. Dodnes je aktivní v organizacích, které se věnují problematice chudých a zneužívaných dětí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud