Sexy piercing v jazyku může nenávratně zničit úsměv

Sexy piercing v jazyku může nenávratně zničit úsměv

Mladí lidé, kteří chtějí být "in" a pořídí si proto piercing do jazyka, riskují, že si navždycky zohyzdí úsměv. Podle vědců vede totiž neustálá tendence hrát si s kovovou ozdobou v ústech k poškození předních zubů.

Lidé s piercingem v ústech obvykle bezmyšlenkovitě narážejí kovem o přední zuby, čímž se mezi nimi tvoří mezera a často dochází i k jejich ulomení.

Doktor Sawsan Tabba popisuje případ šestadvacetileté ženy, u které se mezi dosud bezchybnými zuby po sedmi letech nošení piercingu vytvořila neodstranitelná mezera.

"Měla v jazyku kovovou tyčinku, kterou nemohla odstranit. Jazyk je totiž velmi prokrvený orgán a jakmile by se ozdoba vyňala, otvor po ní by se začal bolestivě hojit. Každodenní dlouhodobý tlak kovu na její zuby tak způsobil, že se rozestoupily."

Lékař upozorňuje, že piercing neškodí jen zubům. Může způsobit krvácení, infekce, poškození dásní a v krajním případě i mozkové abscesy.

Předseda Britského stomatologického ústavu dr. Nigel Carter k tomu dodává: "Nutkání hrát si s piercingem v ústech může přijít na horentní peníze za léčbu. Proto bych každému, kdo uvažuje o tom, že si pořídí takovou ´okrasu` jazyka, radil, ať to nedělá."


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud