Seznam nejmocnějších celebrit vede Oprah Winfreyová

Seznam nejmocnějších celebrit vede Oprah Winfreyová

Časopis Forbes zveřejnil seznam nejvlivnějších osobností sportu a showbusinessu. Ukázal, že popularita přináší hvězdám nejen peníze, ale i společenský vliv a moc. Má ji Brad Pitt, ale Johnny Depp jí má víc. Má ji i David Beckham, ale ne tolik, jako představitelky seriály Zoufalé ženy v domácnosti.

Průzkum udělal renomovaný časopis Forbes, zaměřený na business. V něm se u každé celebrity zaměřil na majetkové poměry, přítomnost na internetu, v novinových článcích, na titulech časopisů, v televizi a rádiu.

Bylo zjištěno, že nejvlivnější celebritou na světě je moderátorka známé talkshow Oprah Winfreyová, za ní se objevili golfista Tiger Woods a herec a režisér Mel Gibson, který byl nejvlivnější osobností loňského roku.

Nejvýše postavenou celebritou Británie na seznamu je sir Elton John, který vydělal v posledních dvanácti měsících 44 miliónů dolarů. Zpěvák porazil hollywoodskou hvězdu Toma Cruise. Ten se dostal na desátou příčku s příjmem 31 miliónů dolarů, následován Bradem Pittem s 25 milióny. Oprah Winfreyová, která byla vloni třetí, se vyšvihla do čela díky třiceti miliónům diváků, kteří ji sledují jen v USA, a díky příjmu 225 miliónů dolarů ročně.

David Beckham se propadl o čtyři místa z dvacáté druhé na dvacátou šestou pozici. Jeho příjem se odhaduje na 32,5 miliónů. Seznam potvrdil, že navzdory ukončení seriálu Přátelé je stále populární Jennifer Anistonová, která obsadila třicáté sedmé místo, zatímco její kolegyně Courteney Coxová a Lisa Kudrowová se letos na seznamu vůbec neobjevily. Nováčky žebříčku jsou představitelky seriálu Zoufalé ženy v domácnosti Teri Hatcherová a Marcia Grossová.

Ačkoli Tom Hanks a Jim Carrey patří k nejlépe placeným hvězdám, nestačí jim to k letošnímu umístění.

Julia Robertsová se drží na třicáté deváté příčce a Nicol Kidmanová je v pořadí čtyřicátá pátá, Sandra Bullocková šedesátá pátá, v patách za ní Cameron Diazová s číslem šedesát šest a supermodelka Kate Mossová až devadesátá třetí.

Patnáct nejvlivnějších osobností v přehledu: 1. Oprah Winfreyová 2. Tiger Woods 3. Mel Gibson 4. Georgie Lucas 5. Shaquille O´Neal 6. Steven Spielberg 7. Johnny Depp 8. Madonna 9. Elton John 10. Tom Cruise 11. Brad Pitt 12. Dan Brown 13. Will Smith 14. David Letterman 15. Lance Armstrong

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud