Shooting Fashion Stars

Shooting Fashion Stars

Ve výjimečném prostoru galerie DOX předvedli své kolekce mladí čeští návrháři v rámci mimořádného projektu Shooting Fashion Stars, o jejichž účesy se postarali kadeřníci ze Salonu Petry Měchurové.

Návštěvníci aplaudovali kolekcím směle konkurujícím modelům, jaké jsme zvyklí vídat na světových molech. Kolekce charakterizovalo precizní zpracování, důraz na výtvarné řešení a cit pro detail.

SHOOTING FASHION STARS je platformou pro nastupující generaci módních designérů. Módní show umožňuje prezentaci práce vybraných začínajících návrhářů širší odborné i laické veřejnosti. Projekt postupně doprovází také celá řada dalších aktivit, od výstav až po, v letošním roce nově uvedený, cyklus SFS workshopů. Cílem je podpora módy a designu spolu s ambicí přivést do povědomí společnosti fakt, že v České republice najdeme módu a design na profesionální úrovni, srovnatelnou s parametry mezinárodního módního světa.

Letošní rok jste tak mohli vidět kolekci cestovních obleků Zuzany Kubíčkové, Zuzanu Sedmidubskou se svou BIO kolekcí s názvem Stripes, kolekci Sharp značky Dvojitá, a kolekce Yunnan Mirky Talavaškové. Módní show uzavřela kolekce The Unrelated Twin II. Pavla Ivančice, který se představil jako speciální host projektu SFS. Kolekce reprezentovala Českou republiku na EXPO Shanghai 2010 a v Čechách byla prezentována poprvé.

„Každá z předváděných kolekcí byla inspirována jinou skutečností, jiným vjemem, jiným cítěním. Přístup k tvorbě každého z návrhářů je také velmi odlišný. Doprovodná videa Daniela Pietruchy navíc v letošním roce poprvé nevycházela z kolekcí, ale tvořila samostatný příběh. Přesto se nám podařilo vytvořit jednu kompaktní show, o které odcházející návštěvníci hovořili v superlativech“, komentuje úspěšný večer Janina Šlemínová, producent projektu.

“Jsem velmi ráda, že jsme mohli letošní show uskutečnit v tak specifickém prostoru, jakým je centrum DOX. Esence všech předváděných kolekcí promíchaná s duchem prostoru a příběhem doprovodného videa dopřály divákům zajímavý pohled na módu z více rovin“, dodává OLO, creative director projektu SFS.

ČTĚTE TAKÉ:
Trend vyhrazený jen pro modelky?!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud