Síla barvy

Síla barvy

Každá barva vlasů já svou jedinečnou krásu a půvab. Musíte k té své správně přistupovat, aby opravdu vynikla. Cílená péče zaměřená právě na odstín dokáže vytvořit z hnědé svůdně čokoládovou, z blond andělsky zlatou a ze zrzavé vášnivě rudou.

Žádná jiná barva není tak oblíbená jako právě blond. Nabízí mnoho rozmanitých odstínů od platinové přes šampaňskou až do zlatou. Světlé vlasy jsou však také více náchylné a křehké. Ať již od přírody či chemickými zásahy při jejich odbarvování. Pro je potřeba jim dodat sílu a výživu a zároveň jemně hýčkat barvu.

Tip č. 1 Vzhledem k jemnosti a křehkosti světlých vlasů, musíte dbát na zvýšenou péči. Používejte jen velmi jemné šampóny a pravidelně dvakrát týdně si dopřejte intenzivní vlasovou masku, kterou nechejte působit půl hodiny. Hlavně se zaměřte na křehké konečky.

Tip č. 2 Stylingové a pěstící přípravky nanášejte na ručníkem vysušené vlasy. Na mokrých vlasech se výživné látky dobře neuchytí.

Tip č. 3 Mám vaše blond hříva nazelenalý nádech? Snadno se tohoto problémy zbavíte roztokem ze dvou šumivých aspirinů rozpuštěných v litru vody. Tím oplachujte vlasy a brzy dostanou ten správný odstín.

Doporučená péče

  1. šampón na blond vlasy Blond Glam s grapefruitovými a heřmánkovými výtažky pro oživení blond barvy, Redken
  2. rozjasňující kondicionér Shine Blond, L'Oreál Professionel
  3. kúra aktivující lesk Fructis Zářivá Zdravá Blond, Garnier

Mokka, hořká čokoláda, oříšková, kaštanová, černo-hnědá … nekonečné množství odstínů najdete u brunetek. Na rozdíl od blondýnek nemají tmavovlásky většinou problémy s tenkými vlasy, zato se musí zaměřit na lesk. Právě ten dává hřívě ten správný hvězdný vzhled.

Tip č. 1 Chcete jednoduše oživit svůj přírodní odstín? Smíchejte tónovací přípravek s vlasovou maskou a směs naneste po celé délce vlasů a nechte působit. Touto procedurou docílíte jemného zbarvení a oživení celých vlasů.

Tip č. 2 Šampóny na barvené i přírodní vlasy si vybírejte vždy dle aktuálního odstínu, držte se výrobků pro hnědé vlasy. Jedině tak ochráníte a zkrášlíte své vlasy, aniž by ztratily lesk a sílu.

Tip č. 3 Zjistila jste po barvení, že je výsledná barva příliš tmavá? Lehká pomoc. Hned po barvení si umyjte vlasy šampónem proti lupům a poté naneste na půl hodinu intenzivní masku. Tím docílíte vymytí barevných pigmentů z vlasů.

Doporučená péče

  1. šampón s výtažky z kakaa a kaštanů Brilliant Brown, Nivea Hair Care
  2. kondicionér s kokosovým olejem Cellophanes Conditioner For Brunettes, Sebastian
  3. regenerační kúra s olej z para ořechů Satin Brown Direct Repair Treatment, Gliss Kur

Extra tip Na šedivé vlasy a světlé odrosty použijte chytrou novinky – Tyčinku na šedé kořínky Advance Techniques od Avonu. Ihned zabarvuje a překrývá šediny, případně světlejší odrosty u vlasů obarvených na tmavší odstín, vyživuje vlasy, vytváří přirozený vzhled.

Rudé vlasy vyjadřují vášeň, odvahu a smyslnost své majitelky. Na světě žijí ovšem pouhá 4 procenta lidí s přirozeně rusou kšticí. Ten zbytek si pomáhá hennou či chemickými přípravky. Cíl je proto jasný – udržet barvu, abych neztratila oheň.

Tip č. 1 Červené pigmenty jsou těmi nejmenšími barevnými pigmenty, jaké existují. Také se nejrychleji vytrácí. Proto používejte jedině kosmetiku ochraňující barvu, kondicinér si pořiďte také v bezoplachové formě s UV filtrem a nanášejte jen i během dne. Tak ochráníte barvu před sluncem.

Tip č. 2 Vlasy bezpodmínečně chraňte před slunečními paprsky, které doslova vysávají barvu. Nebojte se letních kloboučků a zimních čepic.

Tip č. 3 Rudá kštice snadno a rychle ztrácí lesk. Na hladké vlasy proto používejte speciální lesky a séra, která dodají nádherné odlesky.

Doporučená péče šampón s extraktem z brusinkové šťávy Cellophanes Shampoo For Redheads, Sebastian kondicionér pro červené odstíny vlasů s výtažky z třešní a mořenového kořene, Oriflame ochranný vlasový olej pro suché vlasy s UV filtrem a extraktem ze slunečnicového semínka Biolage Sunsorials, Matrix

Barvit, tónovat, zesvětlovat? Čemu dáváte přednost? Možností, jak změnit či upravit barvu vlasů, je mnoho. Troufáte si na domácí péči či se raději svěříte do rukou odborníka? Druhou možnost volte vždy, když se chystáte na razantnější změnu či nemáte zkušenosti s domácím barvením.

Barvy na domácí použití tónovací šampóny pro blondýnky Palette Color Shampoo Sun Reflex Blonds, Schwarzkopf super módní permanentní barvy Palette Color XXL Clubbing Collection, Schwarzkopf šetrné barvy na vlasy ve 20ti odstínech Casting Crème Gloss, L'Oreál Paris

Péče o barvené vlasy uhlazující a rozjasňující sprej pro zesvětlené a melírované vlasy Color Care, Dove vlasová maska na barvené vlasy Color Saver Mask, Wella System Professional lak na vlasy s UV filtrem pro barvené vlasy Brilliant Colour, Nivea Hair Care

Doporučujeme

Články odjinud