Šílení šílenci za výlohou bojují o 1/4 miliónu

Rozhlasová stanice Kiss publikum na Zlínsku vyhlásila soutěž po vzoru velice oblíbené zahraniční soutěže Big Brother.

Šílení šílenci za výlohou bojují o 1/4 miliónu

Rozhlasová stanice Kiss publikum na Zlínsku vyhlásila soutěž o 250.000,- Kč po vzoru velice oblíbené zahraniční soutěže Big Brother. Nazvali jí hezky česky "Jeden musí z kola ven". Pravidla jsou jednoduchá. 8 mužů a 6 žen je dva týdny uzavřeno v absolutně izolované místnosti od veřejnosti. Přesto, že jsou zavřeni ve velké výkladní ploše v obchodním centru, návštěvníci centra vidí a slyší vše, co se uvnitř děje. To vše díky polopropustné skleněné výloze.

Každý den odpoledne je jeden z kolektivu vyloučen na základě hlasovacích lístků všech aktérů. Každý napíše na papírek jméno jedné osoby, kterou by z kolektivu nejraději vyloučil. Poslední den zůstanou pouze dva a o vítězi rozhodne veřejnost. Ten, kdo vydrží do konce, vyhrává.


Zlatka odchází a konečně si prý může dát cigaretu.

Taková soutěž je velice náročná jak fyzicky, tak především psychicky. V takovém izolovaném kolektivu dochází k tzv. ponorkové nemoci a mnoho kladných, ale především záporných vlastností aktérů vyplouvá na povrch jak pingpongové míčky ve vodě. Již v prvních dnech došlo k velkým sporům a k rozdělení aktérů na dvě skupiny po šesti a dvou nezávislých. Jedna skupina prosazovala klidnou variantu odchodů. Když si totiž všichni sednou do kruhu a každý napíše na papírek jméno svého souseda, budou mít všichni stejný počet bodů a o odchozím rozhodnou diváci a internetová anketa. Druhá skupina byla proti a došlo k několika roztržkám a dokonce k pěstnímu souboji. Zajímavé je to, že k těmto invektivám došlo především mezi děvčaty. Největší bouřlivka Zlatka je sice dnes již venku, ale ještě před dvěma dny byla na koni a svou kolegyni Leonu chytla na záchodě pod krkem a vyhrožovala jí. Vypadá to tak, že zatímco ženy se rvaly, chlapi zůstali v pozadí a vydělali na tom. Z šesti přítomných dam je jich 5 již venku. Nejkritičtější situace nastává v odpoledních hodinách, kdy má dojít k rozhodnutí, koho vyloučit. Po tom se situace značně zklidní a uvolní.

Podle psychologů dochází také v takových situacích k sexuálním vztahům. Zatím prý k ničemu nedošlo, i když v prvních dnech jeden z aktérů něco podobného naznačoval. Zřejmě to neměl dělat. Byl hned při nejbližší příležitosti vyloučen.
Jak se bude situace nadále vyvíjet, můžete sledovat na stránkách rádia Kiss publikum. Tam můžete dokonce poslouchat zvukové on-line vstupy, hlasovat, koho vyloučit a dokonce 24 hodin denně sledovat, co se v inkriminované místnosti děje pomocí www kamery.

V zahraničí běží podobná velkolepá televizní soutěž Big Brother. Tam se hraje o daleko větší peníze a také o daleko delší pobyt. Soutěž v zahraničí překonává svou sledovaností "Milionáře" a je jen otázkou času, kdy se dostane k nám. Jak Big Brother vypadá si řekneme příště.

autor: Michal

Přihlásili by jste se do podobné soutěže?

Doporučujeme

Články odjinud