Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

6. 3. 2017
Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí
Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

Uzený vývar

Jestli něco opravdu funguje na zimní nachlazení, je to jednoznačně uzený vývar. Žebra prvně zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté, stejně jako všechny ostatní vývary, nechte několik hodin táhnout - udržujte teplotu pod bodem varu. Recept najdete zde.

Slepičí vývar

Ideální volba, pokud vám zbyly kousky kuřete a kosti. Chce to trochu trpělivosti, ale chuť slepičího vývaru je skvělá nejenom v polévkách, ale i v klasických omáčkách. Recept najdete zde.

Zeleninový vývar

Spása pro všechny vegetariány, vegany a milovníky rychlých receptů. Silný a poctivý zeleninový vývar zabere sice hodinu, ale oproti ostatním vývarům jej nemusíte táhnout zbytečně dlouho. Zelenina začne ztrácet chuť, a proto není potřeba čekat tři hodiny. Recept najdete zde.

Hovězí vývar

Tmavě hnědá barva a silná vůně, to je hovězí vývar. Jedná se o vůbec nejoblíbenější druh ze všech! Většina kuchtíků jej ale připravuje jednou za čas, zejména kvůli náročnosti a ceně hovězího. Recept najdete zde.

Recept na středomořskou rybí polévku najdete v následujícím videu:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Také pro vás je, milí Vodnáři, poslední pracovní týden plný pozitivních zvratů. Nad svými problémy ze začátku června se jen smějete. Nicméně jste měli obrovské štěstí, protože už vás měl…

Nejčtenější články

Doporučujeme