Silvestr ve velkém stylu: Tartaletky, vafle i tatarák a další nevšední recepty

28. 12. 2018
K pořádné oslavě konce roku patří vybrané lahůdky, rafinované jednohubky a pochoutky, kterými se blýsknete víc než parádními šaty. Čím letos pohostíte své přátele nebo rodinu?

Tartaletky s houbovým salátem

20–30 kousků, příprava: 25 minut + odležení

TĚSTO: 125 g másla, 150 g hladké mouky, 100 g solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 žloutek

NÁPLŇ: 100 g hub (hlíva, žampiony…), olivový olej, 2–3 šalotky, 1 lžíce bylinek (tymián, petržel, rozmarýn), sůl a pepř, 1 lžíce citronové šťávy, 70 g strouhaného parmazánu

Suroviny na těsto smíchejte dohromady s 50 ml vody a nechte asi 1 hodinu odležet v ledničce. Vyválejte a plňte do formiček na košíčky. V pokojové teplotě nechte odležet dalších 30 minut. Pečte při 180 °C asi 8 až 10 minut dorůžova. Nakrájené houby orestujte na oleji doměkka. Přidejte nasekanou šalotku a bylinky. Dochuťte olivovým olejem, solí, pepřem a případně i citronovou šťávou. Naplňte do upečených košíčků a zdobte parmazánem, případně kousky sýra s modrou plísní.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Mohou se objevit překážky profesního charakteru, proto si dejte pozor na to, jak budete k jednotlivým rozhodnutím přistupovat. Je pravděpodobné, že se budete potýkat s problémem, který je…

Nejčtenější články

Doporučujeme