Simona (31): Má touha po dokonalosti mě ničí

8 komentářů

farah.farah
3. listopadu • 14:04

Slčna měla přísné na ni náročné rodiče a podvědomě si z toho odnesla, že lásku získá jen tak, když bude vše dokonalé.pokud ne tak si ji nezaslouží. Holka si toho asi ani není vědomá a dost možná si ani nepřipouští že z ní tyranský rodičovský způsob výchovy vysál veškerý život a z ní se stal jen robot vykonávající potřebné úkony dotažené do naprosté dokonalosti. Nikdo jí nenaučil, že opravdový život je právě o těch naprosto nedokonalých a předen nenaplánovaných věcech. Podle mne si v prvé řadě musí opravdu přiznat že problém má ona a nikoli okolí a jako druhou věc podle mne potřebuje terapii, tohle naprogramování má od dětství a to jen tak vůlí snadno nepřepne.....je dokonalostí posedlá a to se nedá vypnout jen tak je to druh závislosti.

Rambíša
2. listopadu • 12:11

Slečna by měla dát na sebe velký pozor,je namyšlená,sobecká,nekritická! Hrozí jí,že by mohla na své motorce mít úraz,který by ji přivedl na vozík,aby si uvědomila,že dokonalost není v životě nutná,protože ve skutečnosti NIC není dokonalé....Každý z nás má jiné měřítko na to,takže i kdyby se přetrhla,ve skutečnosti dokonalá není a nebude!Jako postižená by nahlédla s odstupem na svůj život a snad by se jí konečně otevřely oči.Takže pozor,hrozí i možnost topení se v moři...

Dasa63
1. listopadu • 10:09

na rozdíl od bývalého, který se oženil s o pět let starší svobodnou matkou dvou dětí!
--------------
Na rozdíl od vás je nejspíš šťastný! Váš problém není to, že moc uklízíte, ale to, že jste namyšlená a arogantní. Kdysi o mně bývalý manžel říkal, že když jde ve 4h ráno na WC, tak se vrátí a má ustlanou postel. Pak jsem zjistila, že sterilní domácnost s teplou večeří a pocukrovanými buchtami není to nejdůležitější v životě. Dneska mám doma často binec, nic nestíhám, ale vedle sebe spokojeného chlapa, protože na něj mám vždycky dost času a nesleduji, jestli dělá všechno perfektně.

Elynor
31. října • 0:25

To už tak bývá - je-li něco příliš dokonalé a bez chybičky, dá se to pod šturc, a jenom se to opatrně zpovzdálí pozoruje :-) aby se to nepoškodilo. To bude to "vakuum", které slečna pociťuje. Nedivím se, že nemá přátele, kdo dává druhým okázale najevo, jak mu nesahají ani po kotníky a měli by na sobě zapracovat, těžko bude v kolektivu oblíbený. A že by se měli měnit lidi kolem ní? Inu, oni asi budou spokojeni i v té jejich nedokonalosti, proč by měli přistoupit na nějaké dostihy, aby se slečna necítila osaměle, to by byli blázni.

Betyyna
30. října • 22:54

slečna je asi maniodepresivní

Babaloo55
30. října • 22:12

Byl to přehlédnutelný signál, - a to má znamenat jako co? Doprčic, snad Byl to NEpřehlédnutelný signál, ne?
Bohužel, žít s takovým člověkem je očistec na zemi. Manžel není sice až tak postižený, nicméně je puntičkář a workholik, ale i to stačí. Nic jiného, než to do určité míry ignorovat, mi nezbývalo. Jinak jsme byli dááávno od sebe. Nicméně na Simoně se výchova rodičů podepsala tím nejméně šťastným způsobem a sama to jednoduše nezvládne. Je to už obehraná písnička, ale nejspíš by neškodila návštěva psychologa.

ividol
30. října • 18:57

Chudák ženská...

Mata69
30. října • 18:07

Měla vzít vážně, co jí přítel řekl při tom rozchodu. Tam totiž zaznělo spoustu dobrých tipů, co chlapa u ženské vlastně udrží. Jinak jestli bude čekat, až se změní lidé okolo ní, tak to se tedy načeká? Proč by se měli měnit? Kvůli ní??? A proč?

Doporučujeme

Články odjinud