SIMONA (39): Kvůli lásce jsem si sáhla na život, už bych to neudělala

13 komentářů

Rambíša
23. října • 11:16

Na dnešní větrný den by se hodilo něco smutného - třebas o listí,co tak padá a padá....a někdo to bude muset jednoho ošklivého dne shrabat a přitom v dáli uvidí opuštěnou ...Fantazii se meze nekladou.

Rambíša
19. října • 16:48

Zase nejdou dát hlasy pod články...něco shnilého je v této Dámě.cz !

Rambíša
19. října • 16:47

A zase nudný článek o něčem,co se stalo před 20 lety....Úplně mě to nutí napsat,že před 53 lety jsem vypila před celou třídou vodu z kytice konvalinek,abych dokázala,že nejsou tak jedovaté....Dneska by mne to ani nenapadlo!!! To je,co???

Elynor
20. října • 10:29

@Rambíša: Vodu z konvalinek? No jasně, to je námět na článek ]:-D hned by bylo o čem diskutovat. Takové konvalinky, to je kontroverzní téma, tam bych očekávala aspoň 30 komentářů. ;-)

Elynor
19. října • 6:01

Technická - ono se už dneska nepodepisuje, že manželé znají vzájemně svůj zdravotní stav, než se vezmou? Protože jestli to manžel paní z článku neví, že žije s labilní osobou, která problémy řeší tímto razantním způsobem, tak je to dost podpásovka. Rozumím tomu, že kdyby mu to řekla, tak by si ji asi nevzal, nicméně mu nezávidím to zjištění, až to při nějaké životní situaci vyplave na povrch v celé kráse. A že problematických situací život přináší tuny, vlastně měl docela kliku, že se mu doteďka nehroutila. Ale jelikož příběh není moc věrohodný, nakonec asi žádný takový manžel neexistuje. :/

Anonymizovaný
19. října • 8:00

@Elynor: Ohledně zdravotního stavu partnera - něco takového se někdy podepisovalo? Matně si vzpomínám, že součástí manželského slibu bylo jakési prohlášení, že snoubencvi znají navzájem svůj zdravotní stav - ale na nějaký podpis si opravdu nepamatuju. A předpokládala jsem, že se to týká fyzického zdraví - neboť tak trochu na palici jsme víceméně všichni :-)

Elynor
19. října • 8:43

@Anonymizovaný: Jsem si to našla. Před svatbou se vyplní dotazník, který oba snoubenci podepíšou, a dá se to na úřad. V dotazníku je psáno, cituji: "Bereme na vědomí, že při sňatečném obřadu uvedeme, dříve než učiníme sňatečný projev vůle, že nám nejsou známy překážky, které by nám bránily uzavřít manželství, že navzájem známe svůj zdravotní
stav a že jsme zvážili uspořádání budoucích majetkových poměrů, svého bydlení a hmotné zajištění po uzavření manželství." Konec citátu. No a po svatbě se podepisuje ještě jednou prohlášení o uzavření manželství, a tam je to taky. Výklad, že jde jenom o fyzické zdraví, je dost odvážný, aspoň já bych si teda nevzala člověka s psychiatrickou diagnózou. O tom, že všichni jsme specifické osobnosti, se nepřu, ale taky to nezahrnuju pod pojem "zdravotní stav", zatímco skutečnost, že se člověk již jednou sebevraždil a následně se jistě nějaký čas musel dostavovat k odbornému lékaři, to je podle mého dost podstatné vědět, než dotyčnému slíbím něco do skonání věků.

Anonymizovaný
19. října • 16:41

@Elynor: Je to možné. Ono za 35 let se člověku z té palice ledacos vypaří :-) Pokud to teda není nějaká novější vymoženost.

Mata69
18. října • 16:59

Opět - před dvaceti lety jí "večer pípla smska"? Kdo z devatenáctiletých měl před dvaceti lety mobil???!!! Autorka je fakt asi hodně mladá, už jsme tu na to upozorňovaly, přestože má dnes mobil každý, kdo ho udrží v ruce, mladým připadá, že to tak muselo být odjakživa a asi si neumí představit, že se žilo i bez mobilu.
No a vyrovnaná jako dřív fakt teda není a měla by podle mne navštívit odborníka. Píše jak má šťastnou rodinu, manžela, děti a uvědomuje si, že by něco takového "neměla" udělat...takže si vůbec není jistá, nebo i připouští možnost, že by takové reakce, jako v devatenácti, byla schopná. Ano, manžel jí může opustit, může zemřít, může se stát milion věcí...pořád má ale ty své dvě děti ne? A má vůči nim nějakou odpovědnost, snad. V nadpisu je, že by to už neudělala, ale z článku vyplývá spíše, že by toho byla znovu schopná, že si tak moc jistá zrovna není.

Anonymizovaný
18. října • 13:06

"... Dnes jsem zase vyrovnaná jako dřív..." - WTF?
Hrdinka příběhu vyrovnaná nikdy nebyla, jen se to do setkání se zadaným lektorem jaksi nemělo jak vyjít najevo... O zbytku story ani nemluvím. Vzkaz pro autorku textu: zapojte, prosím, trochu i logické myšlení, když vymýšlíte příběhy "ze života"... tohle už je fakt zoufalství.

Anonymizovaný
18. října • 16:19

@Anonymizovaný: Opravdu, jeden příběh nelogičtější než druhý a hloupější a hloupější.
"Hrdinky" příběhů jsou buď ufňukané, neschopné nanynky nebo psychicky labilní jedinci pitvající běžné životní peripetie desítky let poté, co se přihodily.

Anonymizovaný
18. října • 21:10

@Anonymizovaný: Jo, to jste vystihla - případně obojí. Přitom je “v terénu” tolik silných, zajímavých žen, které by svými neučebnicovými životními osudy mohly mnohé z nás inspirovat... Kdyby se redakce víc ptala živých lidí a míň plnila SLA, nebyly by sice na fotkách pseudomanekýny z fotobanky, ale ve článcích bychom nacházely i jiné vzory, než fňukny bez názoru a sebepitvačky, co nevědí, co chtějí...

Anonymizovaný
18. října • 8:55

Když máte dvě děti, tak byste snad jim neudělala totéž, co jste málem udělala svým rodičům? I kdyby vás manžel opustil, děti by vám zůstaly (a pravděpodobně i s vámi by zůstaly).

Doporučujeme

Články odjinud