Široké pláže a nádherná příroda. Užijte si Costu de la Luz

Široké pláže a nádherná příroda. Užijte si Costu de la Luz

Stále ještě nevíte, kam letos vyrazit na dovolenou? Pokud se vám nechce do míst, kam každý rok zamíří statisíce Čechů, zkuste se podívat na nabídku destinací, které Češi teprve pomalu objevují. Jedním z nich je andaluské pobřeží Costa de la Luz.

Zatímco střediska na nejpopulárnějších místech španělského pobřeží, například Costa Brava či Costa del Sol, jsou v létě plná k prasknutí, pobřeží Costa de la Luz lemují menší hotely, nádherné široké pláže a chráněná příroda.

Pokud vás omrzí opalování a polehávání na pláži, jen kousek od pobřeží najdete řadu vesniček, kde se mezi místními budete cítit příjemně a vychutnáte si tradiční španělskou atmosféru.

Milovníci dobré kuchyně se zase mohou těšit na proslulé andaluské speciality.

Celá oblast navíc leží na okraji velkého národního parku Doňana, kam můžete podniknout krátké i celodenní výlety za krásami fauny i flory.

Po stopách Kryštofa Kolumba

Historie pobřeží Costa de La Luz je neodmyslitelně spjata s objevitelskými cestami Kryštofa Kolumba. V srpnu 1492 vyplul tento slavný mořeplavec se Santa Mariou, Pintou a Ninou z přístavu Palos blízko Huelvy na svou velkou objevitelskou výpravu.

V místním klášteře můžete navštívit výstavu věnovanou právě životu Kryštofa Kolumba. Nedaleko města Huelva navíc kotví repliky tří Kolumbových lodí. Můžete se zde projít po jejich palubě i navštívit podpalubí.

Pobřeží Costa de la Luz bylo v minulých letech zejména doménou domácí španělské klientely, v poslední době ale proniká i do nabídek českých cestovních kanceláří. V ČR se na tuto destinaci zaměřuje cestovní kancelář FISCHER.

Více informací naleznete ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud