Škodí móda zdraví?

Škodí móda zdraví?

Výstřelky módy ve snaze „zvýraznit“ ženskou krásu často ženám ubližují. Přesto jí odjakživa ženy více nebo méně podléhají i za cenu, že si deformují postavu, nebo se vystavují zdravotním problémům. Vzpomeňme si na příklady z minulosti: úzké šněrovačky, korzety s nebezpečnými kosticemi, rokokové krinolíny…

Podprsenky

Když ještě ženy podprsenky nenosily, při chůzi se jim ňadra pohupovala, a lymfatické žlázy se tak při každém kroku masírovaly a stimulovaly. Nejhůř jsou na tom ženy, které nosí podprsenky víc než dvanáct hodin denně, vůbec nejhorší je nosit je i na noc. Podprsenku byste měly svléknout, když přijdete domů. Podle statistik až 80 % žen nosí špatnou velikost podprsenky.

Nesprávná velikost podprsenky má za následek optickou deformaci poprsí, při delším nošení způsobuje bolesti zad či prsou samotných. Zejména v letních měsících se prsa nepříjemně potí a mohou vás zaskočit i vyrážky, svědění, či jiné kožní problémy.

Mezi všemi módními vynálezy všech dob je vítězkou podprsenka „push-up“. Hit devadesátých let, jehož obliba stále trvá, dokáže sice vykouzlit úchvatný dekolt i tam, kde příroda nebyla zrovna dvakrát štědrá, ovšem pravidelné nošení je nezdravé.

Spodní prádlo



Už třicet let jsou na trhu tanga. Na jedné straně vah je jejich obliba u žen, na druhé pak varování gynekologů, kteří upozorňují na to, že při jejich každodenním nošení se snáze přenášejí bakterie, které následně způsobují nepříjemné záněty.

Projevují se intenzívním svěděním, zčervenáním a otoky sliznic v intimních místech, bílým výtokem, někdy se objeví i bolesti při močení. Proto pokud se tango kalhotek nechcete vzdát, nenoste je každý den a pečlivě dodržujte intimní hygienu. Odborníci doporučují používat intimní gel Gyntima, případně Gyntima čípky jako prevenci před záněty.

Bokové kalhoty (bokovky)

Bokovky sice na mladém dívčím těle vypadají dokonale, ale nechráněná záda a podbřišek jsou vystavené prochlazení. Bokovky navíc přiškrcují nervové provazce bederních obratlů. A jejich trvalé poškození může vést k rozvoji nepříjemné choroby zvané parestézie.

Úzké džíny

Příliš upnuté džíny neumožňují hýžďovým svalům pohyb, při každodenním nošení džínsů svaly de facto atrofují, přestože vypadají pevné. S nošením módních úzkých džínsů souvisí také komplikace popisovaná u žen jako „jeansitis“ - zánět pochvy způsobený přehřátím a zamezením přístupu kyslíku v neprodyšných těsných džínsech, kterému obvykle předchází intertrigo.

Intertrigo (hovorově "vlk") je podráždění, opruzení kůže na místech, kde dochází k vzájemnému tření (okolí stehen a třísel). Nošení příliš těsných kalhot narušuje vaginální prostředí.

To sice můžete preventivně chránit vaginálními čípky Gyntima, ale pokud to s nošením úzkých kalhot zejména v letních měsících přeháníte, pomůže vám jen lékař.




Tip

Pro váš zdravý klín

Novinka Gyntima forte zajišťuje biologickou rovnováhu pochvy a tím poskytuje ochranu proti infekcím, zabraňuje vzniku neinfekčních výtoků a zabezpečuje každodenní intimní hygienu. Novinka společnosti Herbpharma obsahuje přirozené, organizmu neškodné látky.

Novinkou ve složení je Tee tree oil. Ten je známý jako antimykotikum, ale ničí i kvasinky. Při bakteriálních anebo mykotických výtocích mohou čípky Gyntima forte pomoci a problémy zmírní, je ale přesto lepší odborné vyšetření a cílené léčení. I pak je vhodné čípky nasadit na zabezpečení udržení ideálního prostředí v pochvě.

Vaginální čípky Gyntima forte je vhodné používat dohromady s Intimní pěnou Gyntima.

Cena je 189,- Kč

Doporučujeme

Články odjinud