Skupině Rolling Stones po 44 letech prominuli zákaz vystupování

Skupině Rolling Stones po 44 letech prominuli zákaz vystupování

Uběhlo celých 44 let, než si legendární skupina Rolling Stones může znovu zahrát v anglickém přímořském letovisku Blackpool. Jejich koncert 24. července 1964, na kterém se sešlo přes 7 000 mladých nadšenců, totiž skončil rvačkou a rockeři dostali zákaz zde ještě někdy hrát.

Během onoho divokého večera totiž v místním sále fanoušci skupiny rozbili křišťálové lustry, roztrhali potahy na sedadlech a zničili koncertní křídlo. Začali po sobě házet lahvemi a kamením a nejméně 50 zraněných muselo být převezeno do nemocnice. Členové skupiny sice okamžitě utekli z pódia, ale doživotní zákaz hraní ve městě je neminul.

Jenže čas šel dál, z Rolling Stones se stala světová kultovní kapela, z jejího frontmana Sir Mick Jagger a náruč Blackpoolu se "stounům" opět otevřela. "Chceme skupině napsat, že zákaz je zrušen a už u nás mohou opět vystupovat," sdělil zástupcům tisku slavnostně zástupce radnice. Zda to slavné hudebníky dojme natolik, že ochotně vyrazí do Blackpoolu zde po letech opět zahrát svou "Satisfaction", je ovšem otázka.

Doporučujeme

Články odjinud