Skuteční loterijní milionáři. Jak utrácí výhru?

Skuteční loterijní milionáři. Jak utrácí výhru?

V uplynulém roce padlo u Sazky průměrně 100 tisíc výher denně. Každý týden díky hrám největší české loterijní společnosti přibylo v průměru 5 nových milionářů. Celkem si sázející odnesli 35 milionů výher za téměř 6 miliard korun. Hned 259 šťastlivců získalo výhru přesahující milion korun.

Výherci milionů, kteří si byli vyzvednout své peníze v Sazce, řekli, že jsou šťastnější. Žádné zásadní změny, například zaměstnání, v životě ovšem neplánují. Většina výherců se chtěla přestěhovat do lepšího bydlení, pořídit si nové auto a vyjet si na zahraniční dovolenou.

Reakce milionářů pomohl vysvětlit psycholog Dalibor Špok: „Peníze charakter člověka nemění. Jen násobí to, jaký už kdo je. Pokud je člověk zvyklý dávat na charitu, s milionovou výhru bude asi dávat více. Pokud nechce dělat změny, pravděpodobně nezmění zaměstnání. Nemá-li rád narušení svého stereotypu, nezačne cestovat ani s velkou sumou peněz na účtu.“ Příběhy ze života skutečných loterních milionářů a spoustu dalších zajímavostí se můžete dočíst na speciálním blogu Sazka svět.

Sportku sází od roku 1967. Letos vyhrál 11 milionů a plánuje pohádkový důchod

Čeští důchodci obvykle na růžích ustláno příliš nemají. To ale neplatí o starším muži z Olomoucka, kterému letos Sportka nadělila 11 191 092 korun. K vysoké výhře pomohla novému milionáři jeho šťastná čísla, která sází pravidelně. A mezi sázejícími je jedním z nejvytrvalejších – první Sportku si totiž vsadil už v roce 1967.

Klepněte pro větší obrázek

„Nevynechám žádné slosování, ale moc štěstí jsem nikdy neměl, vyhrál jsem maximálně 600 korun,” prozrazuje muž a s úsměvem. Věrnost se mu nakonec vyplatila, a k padesátiletému výročí od prvního podaného tiketu, vyhrál ve Sportce více než 11 milionů korun.

„Určitě se přestěhujeme do lepšího,” říká s jistotou šedesátiletý výherce. Nezapomíná však ani na charitu, které hodlá přispět nemalou částkou. A také si chce začít plnit své sny. Třeba si koupit to, co si celý život musel odříkat. Je to podle něj pocit štěstí a klidu. Díky Sportce zabezpečí nejen sebe, ale hlavně své blízké. A konečně si začne užívat.

Muž ze Zlínska vyhrál miliony - koupil si traktor

S milionovou výhrou můžete udělat hodně věcí. Vyřešit bydlení, koupit si auto, cestovat… O tom, že si za vyhrané peníze pořídí traktor, slyšíme od nových milionářů jen velmi zřídka. Šťastlivec si vsadil sice jen jeden sloupeček vlastních čísel, ale zato na dvanáct slosování dopředu. Tato strategie mu nakonec přinesla výhru 2 021 446 korun.

Jako odměnu si tedy pořídil již zmiňovaný traktor. A to jen tak ledajaký, jde o značku Landini, která je vůbec nejstarším výrobcem traktorů v Evropě. Kromě nového traktoru se však pro našeho výherce moc nemění. Stále má za to, že zůstane stejným člověkem a stále má v plánu chodit do práce.


Ministerstvo financí varuje účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Doporučujeme

Články odjinud