Skvělé recepty pro letní grilování

12. 8. 2015
Jen máloco chutná tak dobře jako maso nebo jiná pochoutka připravená na grilu, takže rozžhavte rošty, oheň čeká!

Grilovaná svíčková se zeleninou

8 porcí příprava: 40 minut + marinování

  • 1,5 kg hovězí svíčkové
  • 125 ml olivového oleje
  • 45 ml celozrnné dijonské hořčice
  • sůl a pepř

Salsa:

  • 400 g nakládaných oloupaných rajčat
  • 1 červená cibule
  • ½ lžičky cukru

Grilovaná zelenina:

  • 4 červené, 4 žluté a 4 zelené papriky
  • 2 červené cibule
  • 125 ml olivového oleje
  • 1 palička česneku

Olivový chlebíček:

  • 1 ciabatta
  • 125 ml olivového oleje
  • 100 g rozdrcených černých oliv (nebo tapenáda z nich)
  • 100 g opečených piniových oříšků
  • 200 g fety

Maso naložte přes noc do směsi oleje a hořčice. Na salsu promíchejte v kastrolu pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli, cukr a asi 80 ml vody, přiveďte k varu a nechte odkryté probublávat, až směs zhoustne.

Papriky rozkrojte, zbavte semínek a podélně pokrájejte. Cibuli nakrájejte na klínky, paličku česneku překrojte napůl. Promíchejte s olejem a nechte stranou.

Maso opečte na grilu po stejnou dobu, kterou budete na pánvi opékat zeleninu. Ciabattu pokrájejte na plátky, pokapejte olejem a zprudka opečte na grilu. Zbytek oleje rozmělněte v mixéru s olivami na pastu (tapenádu). Tou pak potřete opečenou ciabattu.

Maso podávejte se salsou, opečenou zeleninou, posypanou fetou a piniovými oříšky, a křupavým chlebem s olivovou pastou.

Pro další recept klikněte na: Tandoori kuře

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Dnešek vám bude v oblasti rodinných vztahů velmi přát. Až zvečera mohou přijít menší třenice, kterým však budete čelit s chladnou hlavou. Právě díky vám se podaří udržet v rodině klid.…

Nejčtenější články

Články odjinud