Slaďte se: Jak se líčit podle barvy vlasů?

Slaďte se: Jak se líčit podle barvy vlasů?

Stojíte ráno nebo před odchodem na večírek před zrcadlem a marně přemýšlíte, jak se nalíčit, abyste vypadala dobře? Možná vám pomůže řídit se barvou vašich vlasů. Jaké líčení by měly zvolit blondýnky, zrzky či brunetky?

Blondýnky

Blondýnky mají výhodu, že jim sluší téměř vše. Ať už líčení à la žena vamp s černými linkami a rudou rtěnkou, tak také barbínkovský make-up. Pro oči blondýnek se pak nejlépe hodí stíny v šedých tónech nebo perleťové, které házejí jemné odlesky. Rtěnky vybírejte ve škále růžové, často stačí jen lesk s jemným nádechem barvy. Nezapomeňte si zvýraznit obočí a řasy!

Jak si vybrat červenou rtěnku? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 4

Zrzky

Ženy a dívky se zrzavými vlasy většinou nedají dopustit na zelenou barvu a je pravda, že v kombinaci s ohnivou kšticí působí efektně. Ne vždy se ale zelená hodí i k outfitu, a tak se nebojte trošku zaexperimentovat. Slušet vám totiž budou také hnědé, zlatavé a měděné stíny. V podobných tónech hledejte i linku, měla by být maximálně o dva stupně tmavší než stíny. Černým linkám se vyhněte, působily by na vás moc tvrdě. Rtěnku volte v meruňkových a oranžových tónech, skvěle na vás bude vypadat i rudá. Tmavé odstíny naopak nechte ostatním.

Pokračování 3 / 4

Brunetky a černovlásky

Brunetky mají výhodu hlubokých očí, které s pomocí správného líčení mohou ještě zvýraznit. Obecně platí, že čím světlejší vaše vlasy jsou, tím světlejší by měla být i vaše víčka. Ke světlé až středně hnědé hřívě zkuste namixovat olivově zelenou s tmavší hnědou. Tmavovlásky mohou pro večerní líčení zkusit i tmavě modré nebo vínové stíny. Slušet vám bude i kouřové líčení, i když je velmi výrazné, a tak si na sebe budete muset chvíli zvykat.

Chybu neuděláte ani s vínovou nebo rudou rtěnkou, to jsou barvy, které vám půjdou nejlépe. Pozor ale na líčení očí, zvolte buď výrazná ústa , nebo oči, ať nevypadáte jako klaun. Vyvarujte se světlých a růžových rtěnek. Těmito tipy se pak mohou řídit i černovlásky.

Pokračování 4 / 4

Pravidla pro všechny

Pamatujte, že letos se nejvíc nosí přirozenost. Rudá rtěnka je sice sexy, ale není třeba ji kombinovat s výrazným make-upem, postačí vám řasenka. Vyhněte se hustým vrstvám neprodyšného make-upu a sázejte spíš na BB creamy a tvářenky. Jelikož je léto, dejte šanci přirozenému opálení a líčení dolaďte bronzerem. Na noční párty se pak můžete odvázat trochu víc a dovolit si výraznější tóny a třpytky.

Doporučujeme

Články odjinud