Noah Hathaway

Noah Hathaway

Drew Barrymore
Macaulay Culkin
Christina Ricci
Lindsay Lohan
5
Fotogalerie

Sláva, zmar a drogy: Takhle dopadli dětští herci z 80. a 90. let

Od dětství znali jen záře reflektorů, blesky fotoaparátů a červené koberce. Pro dítě je kariéra slavného herce pořádná zátěž a ne každý se s ní dokáže vyrovnat. Jak dopadli slavní dětští herci, které v 80. a 90. letech miloval celý svět?

Noah Hathaway

Pamatujete ještě na dětský sci-fi film Nekonečný příběh? Málokterá dívka tehdy nepodlehla kouzlu Atreye, který bojoval se svým bílým koněm Artexem za záchranu říše Fantazie. Tmavovlasý okatý kluk si získal srdce všech, po ukončení filmu se po představiteli Atreye Noahu Hathawayovi slehla zem.

Jedním z důvodů bylo i to, že se neúčastnil žádných promo akcí kolem filmu. Nekonečný příběh se totiž místo tří měsíců natáčel skoro rok a mladý herec za „přesčas“ nedostal zaplaceno, takže se jeho rodiče soudili s tvůrci filmu. Noah si zahrál ještě v několika neúspěšných filmech, ale pak už se věnoval jiným profesím, dělal například i barmana.

Momentálně vlastní obchod s motorkami, které také sám montuje, a kouzlo neztratil. Ve svých pětačtyřiceti letech má pořád uhrančivé oči, vysportované tělo a sympatický úsměv.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 5

Drew Barrymore

Jak se zdá, v osmdesátých letech byly dobrodružné sci-fi filmy velmi oblíbené. Dalším kultovním snímkem se stal E.T. mimozemšťan, kde svoji hereckou kariéru odstartovala Drew Barrymore. Filmová Gertie si zažila typickou kariéru dětských filmových hvězd.

Od E.T. mimozemšťana prakticky nepřestala točit a jelikož byla ještě velmi mladá, brzy ji kolotoč slávy vrhnul do skandálů, večírků, drog a alkoholu. Drew se však ze všeho dostala a stále patří mezi velmi žádané herečky.

Účinkovala v řadě romantických komedií jako například Hudbu složil, slova napsal nebo Nepolíbená, ale také v Batmanovi, Charlieho andílcích nebo Vřískotu.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 3 / 5

Macaulay Culkin

Hitem 90. let byly pro změnu rodinné filmy Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Právě tam se proslavil Macaulay Culkin, který ztvárnil hlavní roli malého Kevina, kterého rodiče zapomenou přes vánoční svátky samotného doma.

Tato role znamenala začátek slibné kariéry, ovšem stejně jako Drew Barrymore ani Macaulay neustál obrovskou slávu a propadl drogám, alkoholu a skandálům, ze kterých mu nepomohl ani jeho nejlepší kámoš Michael Jackson.

V posledních letech se sem tam v nějakém snímku objeví, jenže kvůli dlouholetému užívání drog vypadá kdysi sladký blonďatý chlapeček nejen vyžile, ale taky o patnáct let starší.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 4 / 5

Christina Ricci

Pamatujete si ještě tu strašidelnou dívenku s věčně morbidním výrazem z Adamsovy rodiny? Tak právě tu si jako dítě zahrála okatá Christina Ricci. Už tehdy projevila velký talent, takže zdaleka nešlo o její poslední roli. Zahrála si v řadě filmů a dokonce i po boku Johnnyho Deppa ve snímku Ospalá díra režiséra Tima Burtona.

Za roli ve snímku Všichni moji muži byla navíc nominovaná na ocenění Zlatý Globus. Krom toho, že se před kamerou nemá problém svéknout, se Christina Ricci do dějin nezapsala žádnými skandály. Dává totiž přednost hereckým úspěchům.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 5 / 5

Lindsay Lohan

To se ovšem nedá říct o herečce Lindsay Lohan, která si na skandálech postavila kariéru. Ve filmech účinkovala od dětství, nejprve šlo o rodinné snímky jako Past na rodiče, poté hrála v teenagerovských romantických komediích. V roce 2007 se začaly projevovat problémy s alkoholem a s Lindsay to šlo z kopce.

Několikrát byla zatčena za řízení pod vlivem alkoholu či omamných látek, několikrát se ocitla na odvykací kůře. V roce 2012 pak nafotila nahé snímky pro Playboy a pokoušela se o herecký návrat, jenže ten se nezdařil. Krátce po neúspěšném comebacku byla obviněna z krádeže drahého náhrdelníku a odsouzena na 120 dní vězení. Naposledy se na plátně objevila v roce 2013 ve filmu Bling Ring, a to jen v dokumentárních záběrech.

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud