Sleduji trávu růst, tvrdí Britka o svém zaměstnání

Sleduji trávu růst, tvrdí Britka o svém zaměstnání

Když se řekne, že sleduje trávu růst, většinou se tím myslí, že nemá co na práci. Jenže Helen Southallová je zaměstnána, aby sledovala trávu růst. A tvrdí, že se u toho rozhodně nenudí. Své povolání vnímá jako fascinující a velmi smysluplné, navíc je díky němu hodně venku na čerstvém vzduchu.

Helen je zaměstnána jako kvalitářka travního semene. Odebírá různé vzorky, počítá množství zrn v travním klasu, následně nejlepší kousky vysévá a posuzuje, zda mají nové semenáčky dostatečně dlouhé listy. Doslova sleduje trávu růst.

„Lidé si myslí, že je to bláznivé, kdy jim řeknu, že mou prací je sledování růstu trávy, ale já si myslím, že je to fascinující, a rozhodně bych nedělala nic jiného. Pro mě je to tak naplňující, když vidím dokonalý zelený pažit ideálně vysoký, pak mám radost, že jsem k jeho dokonalosti a růstu přispěla i já,“ tvrdila třiačtyřicetiletá zahradnice v rozhovoru pro The Times.

Helen je zaměstnána u společnosti British Seed Houses a snaží se vybírat ideální travní osivo, z něhož pak roste dokonalý pažit na zahradách, v parcích, na hřištích i fotbalových stadionech.

„Máme velké množství různých druhů travního semene k testování a stále vidíme nové trendy v trávnících, vždy je fascinující, když se nám podaří objevit nové travní osivo,“ dodává Southallová.

Doporučujeme

Články odjinud