Slizká péče pro sametovou pleť: Hlemýždi na vaší tváři | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Slizká péče pro sametovou pleť: Hlemýždi na vaší tváři

Asi každý z nás někdy někoho označil za „slizouna“ a nemyslel to zrovna lichotivě. Věřili byste, že sliz může být tím nejlepším pleťovým sérem, za které je spousta žen ochotná platit hříšné peníze?

Kudy leze, tudy omlazuje

Umíte si představit, že byste po sobě nechali lézt několik hlemýžďů, aniž byste vyjekla a sklepla je ze sebe, navíc ještě byste za to zaplatila 50 britských liber? Řada žen, která tuto zvláštní péči vyzkoušela, si ji nemůže vynachválit.

„Obličejoví šneci“ nejsou ledajací šneci. Rozhodně zapomeňte, že byste popadli hlemýždě, který vám plení zahrádku a položila si jej na obličej. Po dobu 20 minut se vám po obličeji budou procházet hlemýždi, kteří jsou speciálně vyšlechtěni.

Majitelka salonu, který tuto péči poskytuje, Diane, takovýchto hlemýžďů vlastní 60 a dodává k tomu: „Naprosto bez problému je mezi sebou poznám a dokonce je mám i pojmenované,“ usmívá se.

Jak to funguje?

Pohodlně se uvelebíte na kosmetickém lehátku, zavřete oči a pak už jen vnímáte pohyb hlemýžďů a to, jak po vašem obličeji putují a přitom zanechávají slizkou stopu, díky které vaše pleť získá pevnost, jakou byste jinak těžko docílili. Jak říká Diane: „Zní to možná bláznivě, ale celá procedura je velmi příjemná a relaxující.“

Hlemýždi v karanténě

Možná vás už napadlo, jak je ošetřena zdravotní stránka celé věci. Nemusíte mít vůbec strach, mají „dlouhodobou karanténu,“ aby se zabránilo jejich kontaminaci. Proto po použití jedné skupiny na jedné klientce mají hlemýždi čtyři dny nuceného volna, aby nehrozil přenos infekcí z jedné klientky na druhou.

Pro koho je tato péče určena?

Hlemýždí terapie je ideální pro klientky s jemnou a citlivou pokožkou. Dopřát si ji ale mohou všichni bez rozdílu. Ti, co to vyzkoušeli, si pochvalují ten příjemný pocit napnuté pokožky a krásného lesku, který přetrvává i po otření přebytečného slizu.

V Čechách si tuto službu ještě nemůžete dopřát, žádný z českých salonů ještě hlemýždí terapii nenabízí. Ale zajeďte si do Japonska nebo Anglie, připravte si příslušný finanční obnos a nechte speciálně šlechtěné šneky dělat to, co umí nejlépe. A oslňte své okolí krásnou, napnutou a přirozeně jasnou pletí.

Podložené důkazy

Salony ve světě, které tuto bizarní péči poskytují, pravidelně svým klientkám provádějí přeměřování pleti. Chtějí mít v ruce důkazy, že hlemýždí péče skutečně funguje. A skutečně – funguje. Zlepšuje se tonus kůže, její barva, mizí drobné vrásky a silnější slábnou. Za to vše mohou proteiny, které hlemýždí sliz obsahuje.

A i když dnes už lze skoro vše vyrobit synteticky, kvalita vždy o něco kulhá. Takže, chcete-li si dopřát péči stoprocentně přírodní, zahoďte předsudky a nechte si přelézt po obličeji pár hlemýžďů. Když se o pedikúru mohou starat rybky Garra Rufa, tak proč by se o váš obličej nemohli starat hlemýždi….

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud