Slovenští diváci jsou spontánnější, míní Donutil

Slovenští diváci jsou spontánnější, míní Donutil

"Slovenské publikum je báječné, velmi si s tamějšími diváky rozumím. Myslím dokonce, že jsou o něco spontánnější než v Čechách či na Moravě," míní herec Miroslav Donutil (51). Jeho popularita překročila česko-slovenské hranice už před několika lety. K sousedům je zván stále častěji a sklízí východně od řeky Moravy velké úspěchy.

"Zrovna jedu na Festival veselohry do Žiliny," svěřil se herec agentuře Korzo. "Vystoupím tam se svým novým představením Cestou necestou. Vzápětí mě čeká velký zájezd do Košic, kde budu mít sérii představení. Na Slovensko ostatně jezdím stále častěji. V Košicích máme dokonce velvyslanectví Horáckého království," podotýká Donutil.

Je prý doslova na roztrhání. Jako na běžícím pásu dostává nabídky na role od renomovaných divadelních i filmových režisérů. Jen v letošním roce hrál v novém filmu Nuda v Brně, dokončuje projekt s názvem Bankrotáři a ve výjimečném snímku Želary režiséra Ondřeje Trojana ztvárnil roli faráře. Donutil říká, že na natáčení Želar dlouho nezapomene. Nejsilněji na něj zapůsobili slovenská příroda a tamní lidé.

"Byl to velký zážitek. V nádherné, neporušené přírodě jsme natáčeli perfektní film. Myslím, že jej pan Trojan zvládl fantastickým způsobem. Kritici se nemýlili - Želary jsou dalším českým velkofilmem. Určitě budou mít velký úspěch. S letošní sezónou jsem nadmíru spokojen. Podařilo se nám udělat řadu opravdu velmi kvalitních projektů," pochvaluje si Donutil. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud