6
Fotogalerie

Slovníček výrazů pro BIKINY aneb znáte všechny druhy plavek?

Zabalte si na pláž pohodu a sebevědomí, my vám poradíme plavky, které budou mluvit za vás a zvýrazní krásu vaší postavy. Pokud si zvolíte správně typ plavek dle křivek vaší postavy, zaručíme vám úspěch a obdiv mužů po celou vaší dovolenou. Nerozumíte slovům, které na Vás chrlí, prodavačka v prodejně s plavkami? Připravili jsme pro vás slovníček výrazů pro „BIKINY“, abyste věděli, co je „IN“ a co budete žádat v prodejně.

Slovo bikiny (anglicky: bikini) označuje dvoudílné dámské plavky, pro něž je charakteristické rozdělení na horní část zakrývající ňadra a spodní část zakrývající klín nebo jenom částečně hýždě. Tvary a střihy obou částí jsou velmi podobné tvarům podprsenek a kalhotek u běžného spodního prádla. Za vynálezce bikin v moderním pojetí je považována dvojice Francouzů – Ing. Louis Réard (1897–1984) a návrhář Jacques Heim (1899–1967). Jako první představil v květnu 1946 v Cannes svoje plavky s názvem „Atome“ a sloganem „nejmenší plavky na světě“ Jacques Heim.

Monokiny - Jsou tvořeny pouze jedním dílem plavek, odkrývají tak cíleně ladné ženské křivky a nechávají zakryto, co má být. Monokiny se svým střihem blíží k modelům bikin.

Tankiny - Jsou tvořeny spodním dílem plavek a horním dílem, který je oproti běžným bikinám pod košíčky rozšířený o pruh plavkové tkaniny různé šířky dosahující někdy až k úrovni břicha.

String bikiny - Pro spodní i horní díl plavek je charakteristické použití úzkých pruženek (pružných pásků obšitých plavkovou tkaninou), a to zejména u zavazování horního dílu a v oblasti kolem pasu u spodního dílu plavek. Součásti obou dílů jsou většinou tvarovány do podoby trojúhelníků. V češtině se někdy setkáme s označením „šňůrkové“ bikiny (plavky)

Tanga - Spodní díl plavek tvořený v zadní části pouze malým trojúhelníkem tkaniny. Nezakrývá hýždě a mezi pruženkami kolem pasu i mezi hýžděmi je obvykle pouze úzký pruh tkaniny nebo pružné šňůrky.

T – back - Spodní díl plavek je podobný typu tanga, ale bez trojúhelníku plavkové tkaniny v zadní části, která je tvořena pouze úzkou pruženkou kolem pasu a na ní navazující pruženkou, která mezi hýžděmi spojuje zadní část s předním trojúhelníkovým dílem. Spojení těchto pruženek připomíná v zadní části písmeno T.

V - kiny (výslovnost: ví kiny) - Spodní díl plavek, jehož přední díl připomíná svým tvarem písmeno V. Někdy bývá tímto termínem označen i G-string díl, u nějž spojení pruženek v zadní části připomíná písmeno V.

Mikrokiny - Bikiny s minimálním využitím plavkové tkaniny. Obvykle se jedná o horní díl s nevyztuženými trojúhelníkovými košíčky typu string a spodní díl typu G-string nebo V-kini.

Šortky - Spodní část plavek připomíná velmi krátké chlapecké kalhoty (tzv. šortky).


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud