Elynor: Tepelně upravená rajčata obsahují větší množství využitelného lykopenu než syrová rajčata (uvolňuje se více lykopenu). Pokud jsou rajčata (či jiné plody obsahující lykopen) připraveny na oleji, absorbce v těle se zvyšuje.Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/rajce-lykopen.htm#ixzz3qvlTUYQ8
No jo, můj děda, Valach jak poleno, odjakživa snídal jen špek s panáčkem slivovice a dožil se pěkných 96 let, přičemž marodil až poslední rok života, do té doby byl jura... tak že by na tom něco bylo?
Netěšte se zas přijde někdo a řekne , že to není zdravé , ale než podlehneme zas nějakému názoru hurá na smaženou anglickou vajíčka a kvalitní klobásu Jinak moje teta nic jiného nesnídala jak smažená vajíčka se špekem a dožila se 99 a 8 měsíců.
Taky mě to inspirovalo, zítra (kvůli zdraví pochopitelně, jinak bych to nedělala) smažím k snídani špek a klobásy a vajíčka... :-)
No jasně, on o tom snad někdo pochyboval? Sem s tím, co je na obrázku, mám hlad jak herec a tohle je přesně snídaně mých snů - klobásky, slanina, vejce, toust, akorát to rajče mohlo být čerstvé, ne pečené a místo džusu klidně pivo. Takovou snídani beru všema deseti.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.