Komentáře k článku zpět na článek

Jirka 16. 11. 2018 | 19:17

@JAGEA: Roli hraje určitě i věk. Je mi 63 let. Cca do 40ti let jsem se cpal vším co mi chutnalo.Maso, sladké mastné, občas i alkohol...a cholesterol 4.0 - 5.0 . Asi ve 45 letech jsem měl 95 kg (při výšce 190), ale obtěžovalo mě to. Cítíl jsem se tlustý, nemotorný. Začal jsem se rozumně stravovat a jednou týdně běhat asi 10km. Tento životní styl se mi zalíbil a posledních asi 10 let několikrát tydně jezdím na kole, 2x týdně cca 2km v bazénu. Alkohol mi nechutná, maso pouze drůbeží a ryby. Jen mléčné výrobky mi chutnají. Mám 85kg....a cholesterol 6.4

MedvidekPu 26. 12. 2011 | 02:21

Moje mamka si způsobila vysoký cholesterol určitě nevhodnou stravou,ovšem dietně ho neshodila dolů a časem se ukázalo,že prožívala období velkého stresu a ten jí zcela znemožnil v tomto období cholesterol snížit.Škoda,že tímto ztratila veškerou motivaci a nyní spoléhá na prášky a je "líná" myslet na úpravu stravy

JAGEA 25. 12. 2011 | 21:49

No nevím: v době, kdy jsem na složení stravy vůbec nedbala a jedla dost hrozně, měla jsem stabilně cholesterol 4(plus-minus). Koncem loňského roku jsem měla jiné zdravotní problémy, tak jsem se snažila upravit stravu na zdravější. Tzn. rok už jím hodně zeleniny, z masa hlavně ryby,(ty miluji, takže cca 80%), pak kuře, králíka... no a po roce takového stravování při kontrolním odběru krve najednou cholesterol 5,9! Tohle ať mi někdo vysvětlí!

Přečtěte si také

Horoskopy

Finiš pracovního týdne se ponese v duchu nesrovnalostí na pracovišti. Jedná se o vztahy a komunikaci…

Nejčtenější články

Doporučujeme