Snacha nám brání vídat se s vnoučaty. Tak se o ně bojí!

9 komentářů

faD
4. dubna • 13:08

faD: Oprava: ...i té druhé babičce....

Lesja
3. dubna • 23:34

Mám pocit, že se u Vaší snachy možná vyvinula nějaká neuróza, nebo snad úzkostný stav?? Pokud skutečně chcete svou situaci řešit, obraťte se radši na odborníka, než na veřejnou diskuzi, věřím, že Vás vyposlechne a poradí. Zdá se, že ve vašem vzájemné vztahu už bude těch konfliktů povícero, tak neváhejte ať už je vám oběma brzy lépe. Moc bych to přála jak Vám, tak vaší snaše, dětem i chlapům v rodině.
A jen na okraj bych ráda poznamenala, že i já patřím k ekomatkám, pokud Vám vyhovuje tento výraz. Před narozením dětí bych se asi taky stavěla k podobným věcem jen tak sportovně, ale přišly zdravotní potíže dětí a začala jsem zjišťovat, že zdraví je opravdu výlučně v našich rukou, ne v rukou lékařů. A já jsem ta, která zodpovídá za zdraví dětí. Vím, že jste rozrušená, ale představte si, že jste matkou dneska, kdy jídlo není takové, jak vypadá, všude je něco šestkou písmem, jste pod tlakem reklam a strachu z viroz (paniky kolem chřipky, nekonečné pitomé články o tom, jak je zimní období plné strašlivých příšerných bacilů, kolik je v obyčejném koberci hmyzu, který může způsobit tohle a tamto, co všechno může způsobit úplně běžná věc, jako je jídlo......) Tohle je opravdu hodně na nervy, pokud nejste od přírody tak nějak odolná - a jistě sama uznáte, že to každá z nás prostě není, tak je problém na světě jedna, dvě..... Prostě informace jsou do určité míry dvousečná zbraň.
Mimochodem - mé druhé dítě skutečně dostalo ve dvou týdnech virozu od sourozence a trvala asi měsíc. Zatímco tady spisuji, tak se mi pozvracela starší dcerka, dostala u babičky chleba smažený ve vajíčku a nějak jí to asi nesedlo. Určitě to beru sportovně, ale byly doby - hlavně když byla malinká, kdy by mě to strašně mrzelo, možná i zlobilo.Jen Vás prosím, zkuste se poradit s odborníkem, nevěřila byste možná, kolik maminek to potkává, i když asi v menší míře (jen já znám dva případy) :) Mně hodně pomohla jedna paní a moje vážné onemocnění, pro které už nestíhám tak strašně moc řešit děti. Bohužel. Přeji Vám i celé rodině hodně štěstí, chladnou hlavu a ať si pořádně užijete vnoučátka, na která se tolik těšíte :)

azeretkaa
3. dubna • 22:40

Těžko soudit. Jestli má matka dětí o ně takový strach a obavy o jejich zdraví, že je k babičce nepustí. Nebo je za tím něco jiného.. Má tchýně ja například příšerně lakomá, dítěti nic nekoupí. A já poslouchám takové rádoby rady od ní, o které nestojím. Že nemá čas pohlídat atd. tak jen , že nic není tak černobílé jak to vypadá..

Morseovka
3. dubna • 21:49

Mno asi bych to neměla radit,ale mám pocit,že tohle je ukotvené v zákoně. Vím,že kontakt s vnoučaty se dá vymoct soudně :-) Minimálně bych si chtěla poslechnout argumenty ekomatky.......a že chlap se nechá zblbnout? to je mi novinka... Učitelka je diagnoza sama o sobě....

Mata69
3. dubna • 18:27

No jak to tak čtu, manžel tý Karolíny by jí měl dotáhnout k psychiatrovi. To není normální a na dětech se to podepíše. Jak to bude řešit se školkou, školou? Asi budu doma a bude je učit sama, když je učitelka. A co kamarádi později?
Tohle normální není a on jako otec by si to měl uvědomit.

faD
3. dubna • 18:11

Mě je líto i těch dětí. Sem babička a jsem ráda že dcera dopřává děti té druhé babičce od manžela. U té pani Karolíny jde o nemoc čím dřív se s tím začne léčit tím líp už ji stejně dost zanedbala. Nejsou pouze poporodní deprese ale i fobie.

Milea
3. dubna • 17:55

CO to je za máničku ta Karolína?? Matka za všechny prachy...nakonec do školky ani do školky děti nepůjdou vůbec, protože je matinka bude učit doma...je mi líto babičky a dědy, že o krásné zážitky s vnoučatky přicházejí, když příjde puberta, navzájem si budou cizími osobami a to není rodina.

Jehlička
3. dubna • 17:28

Tohle chování není normální.Ta osoba je vyšinutá.Chtělo by to nechat se vyšetřit.

monada
3. dubna • 17:14

To by chtělo na vyšetření k psychologovi a mám dotaz její rodiče smí chodit na návštěvy možná by bylo dobré se domluvit a párkrát absolvovat návštěvu společně. A promluvit se synem říct mu co vás trápí.

Doporučujeme

Články odjinud