Snídaně do postele aneb Překvapení pro rodiče

25. 6. 2014
Proč pro jednou nezůstat déle v posteli a nenechat děti, ať vám připraví malé pohoštění? Vyzkoušejte jednoduché recepty pod taktovkou našich šéfkuchařů Mikuláše a Alžběty.

Snídaně je první a zároveň nejdůležitější jídlo dne. Už jen proto, že se u stolu sejde celá rodina, než se rozprchne do světa. Pokud vaše děti vstávají doslova s prvními slunečními paprsky, pak je klidně zaúkolujte.

Stačí, když si budete přát něco dobrého a zdravého, s čím si poradí i samotné děti. Například plněné bagety, zapečené toasty či sladké variace na pomazánky. Buďte k malým šéfkuchařům shovívaví a na estetickou stránku jídla moc nehleďte – vždyť láska prochází h lavně žaludkem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pomazánka na řecký způsob

4 porce - příprava: 15 minut

  • 200 g řeckého jogurtu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce medu
  • 1 větší jablko
  • 2 větší bagety

Smíchejte řecký jogurt s nadrcenými ořechy a medem.Nakonec vmíchejte najemno nakrájené jablko. Nasucho opečte plátky bagety a nechte je vychladnout. Poté namažte hotovou pomazánkou. Můžete dochutit i mletou skořicí.

Zapečené italské toasty

4 porce - příprava: 25 minut

  • 250 g cherry rajčátek
  • 2 balení mozzarelly
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvá bazalka
  • 16 toastových chlebů

Cherry rajčátka a mozzarellu nakrájejte co možná nejvíce nadrobno. Přendejte do misky, vmíchejte olivový olej, dochuťte solí, pepřem a kousky čerstvé bazalky. Na toastový chléb naneste směs, přiklopte a zapečte v sendvičovači dozlatova.

Šunková pomazánka se sýrem

4 porce - příprava: 20 minut

  • 150 g šunky s podílem masa nad 90 %
  • 2 lučiny (160 g)
  • 50 g sýra na strouhání
  • 1 červená paprika
  • sůl (nemusí být)
  • čerstvá pažitka
  • 2 větší bagety

Plátky šunky nakrájejte na co možná nejmenší kostičky. Přendejte do mísy, smíchejte s lučinou a nastrouhaným sýrem. Přidejte nadrobno nakrájenou papriku, dochuťte solí a nasekanou pažitkou. Bagety rozřízněte, pomazánku namažte dovnitř a přiklopte.

Sušenkové „sibirky“ s džemem

4 porce - příprava: 15 minut

  • 32 máslových sušenek
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 g jahodového džemu (nebo 250 g čerstvých jahod)
  • kůra z 1 limetky
  • 50 g kvalitní čokolády
  • mátové lístky

Připravte si máslové sušenky. V míse smíchejte tvaroh s džemem (případně čerstvými jahodami), nastrouhejte kůru z limetky a vmíchejte kousky čokolády. Nakonec dle chuti přidejte lístky máty. Pomazánkou namažte sušenku a přiklopte druhou. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny sušenky.

NÁŠ TIP: Zkuste i meruňkový nebo borůvkový džem. Tvaroh můžete nahradit pribináčkem.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Do cesty vám vstoupí zajímavá finanční nabídka, která se neodmítá. Zamyslete se nad ní, ale možná přijde ještě lepší. Šéf je na vás pořád trochu naštvaný, i když plníte své úkoly dokonale.…

Nejčtenější články

Doporučujeme