Sociální sítě šíří mezi mladými lidmi pohlavní choroby

Sociální sítě šíří mezi mladými lidmi pohlavní choroby

Facebook, Twitter a další sociální sítě změnily sexuální chování mladých. Američtí vědci tvrdí, že jsou zodpovědné za šíření pohlavně přenosných nemocí.

Experti na zdravotní problematiku prohlašují, že uživatelé sociálních sítí přestávají být opatrní, pokud se mají osobně setkat s někým, s kým se seznámili na síti.

Navíc zde navazují paralelní vztahy s několika partnery, aniž by dotyčný věděl cokoli o jejich předchozím intimním životě.

V prohlášení ministerstva zdravotnictví Spojených států se uvádí: "Například jen v okrese Seminole na Floridě během posledního roku vzrostl počet případů nakažení syfilidou o dvě stě procent."

"Na vzestupu jsou také chlamydiové infekce. Každoročně zaznamenáváme o tři až čtyři milióny více nakažených," prohlásili američtí lékaři.

Podle odborníků se díky relativní anonymitě na sociálních sítích lidé přestávají chovat zodpovědně a vyhledávají nezávazné krátkodobé sexuální vztahy. Aniž by si dělali hlavu s tím, co je jejich potenciální partner ve skutečnosti zač.

ČTĚTE TAKÉ: Romana Jákl Vítová porodila dceru Elisu!



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

Doporučujeme

Články odjinud