Šokující svatba: 8letý chlapec si bral 61letou ženu, matku pěti dětí | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Šokující svatba: 8letý chlapec si bral 61letou ženu, matku pěti dětí

Osmiletý Sanele Masilela se v jihoafrické republice ve městě Tshwane oženil s 61letou Helen Shabangu. Chlapec se stal jedním z nejmladších ženichů světa. Jeho choť je již vdaná a má pět dětí.

Opravdu neobvyklou svatbu přichystala rodina teprve osmiletému chlapci jménem Sanele Masilela. Za svoji ženu si totiž vzal jedenašedesátiletou Helen Shabangu. Ženu, která má už dlouholetého manžela a s ním pět dětí. Přijde vám to na hlavu postavené a ptáte se, jak je tohle možné? A proč to vlastně něco takového absolvovali?

Ve skutečnosti samozřejmě nešlo o legální sňatek, ale jen rituál. Ale i tak vzaly obě rodiny tento akt velmi vážně. A přichystaly neobvyklému páru svatbu ve velkém stylu a za spoustu peněz. Nechyběla stovka hostů, velkolepá hostina a vše, co k takovému slavnostnímu dni patří. A důvod? Jen proto, aby uspokojili své předky.

Chlapcova teta, Patience Masilela (46), to podrobněji vysvětlila: „Malý Sanele byl pojmenován po svém dědečkovi, který ale nikdy neměl bílou svatbu. Po smrti se Sanelovi zjevil a prosil ho, aby se brzy oženil. A tak chlapec neváhal a začal vybírat nevěstu, aby dědečkovi přání splnil.

To, že si vybral právě Helen, zkušenou matku, která je o 53 let starší, nikoho moc nepřekvapilo. Řekl, že ji má moc rád, a to pro nás bylo důležité. Tím obřadem jsme chtěli uspokojit touhy našich předků. Kdybychom to neudělali, určitě by nás postihlo něco zlého."

Dokonce ani nevěsty právoplatný manžel, Alfred Shabangu (65), řekl, že nikdy neměl žádný problém s tím, že si jeho žena vezme chlapce. Protože i on věděl, že udělala jen to, co předkové chtěli. „Moje děti a já jsme šťastní," svěřil se.

A co na to všechno mladý ženich? „Vybral jsem si Helen, protože ji miluji. A jsem moc rád, že jsem si ji mohl vzít. Ale ona se teď vrátí ke své rodině. Já zas půjdu do školy a budu pilně studovat. Až budu starší, chtěl bych se opravdu oženit s holkou v mém věku."

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud