Souložili v autě a zemřeli na předávkování oxidem uhelnatým

Souložili v autě a zemřeli na předávkování oxidem uhelnatým

Vášeň a sexuální chtíč zatemnily mozek ruskému páru, který se rozhodl souložit v autě parkovaném v malé garáži. A protože byla dvojici zima, pustila motor auta kvůli vytápění.

Jenže zplodiny v nevětrané malé garáži obsahovaly příliš vysokou koncentraci oxidu uhelnatého, jehož trvalá fixace na červené krvinky způsobuje smrt.

Jakmile se CO naváže na hemoglobin, tvoří trvalou vazbu a vyřadí přenašeč kyslíku z provozu. Tím pádem se z plic do tkání krví nepřenáší kyslík a tělo postupně zemře na udušením.

„Dvojici byla v mrazivém počasí zima, proto si pustila motor a topení,“ přiznal moskevský policejní vyšetřovatel ruské agentuře Interfax.

Dvojice se nadýchala vysoké koncentrace oxidu uhelnatého přímo při souloži. Smrt nastala ještě před vyvrcholením.

Jakékoli spalování, které probíhá v omezeném prostoru bez dobré ventilace, ať už se jedná o motor či otevřený oheň, je velmi nebezpečné. Kvůli nedostatečnému větrání totiž při spalování nevzniká oxid uhličitý, nýbrž oxid uhelnatý, který je však velmi nebezpečný a způsobuje při nadýchání okamžitou smrt. Oxid uhelnatý je bez chuti a pachu, proto není možné jej včas zaregistrovat.

Doporučujeme

Články odjinud