Soutěž - Energie od rána až do večera

Soutěž - Energie od rána až do večera

Běžný den většiny z nás se skládá z fází, kdy jsme aktivní a kdy naše aktivity klesají. Chvíli nahoru a chvíli dolu. Aby doba, kdy jsme nahoře (a nemusí se jednat jen o pracovní výkonnost) byla co nejdelší, potřebuje naše tělo dostatek paliva, které by je pohánělo.

Výzkumy, uskutečněné v posledních deseti letech ukazují, že podstatný vliv na denní rytmus má skladba potravin, které tělu nabídneme. Rozhodující roli přitom hrají vitamíny, vláknina a minerály. Ty ovšem v běžné stravě najdeme zastoupeny jen v malém množství.

I když nejsme odborníci, měli bychom vědět, že základní rozdělení vitamínů je na rozpustné ve vodě (skupina B a vitamín C) a rozpustné v tucích (A, D, E a K). Rozdíly mezi mimy jsou zásadní. Zatím co vitamíny rozpustné v tucích se v těle ukládají a nebezpečí jejich nedostatku příliš nehrozí, vitamíny rozpustné ve vodě jsou z těla vylučovány a musí být každý den doplňovány.

Stále významnější místo hraje ve skladbě potravin vláknina. Má například očistné účinky, zbavuje organismus jedů a vstřebává škodlivé látky, které vznikají ve střevech při trávicím procesu. Takto pomáhá předcházet například rakovině tlustého střeva. Snižuje krevní tlak, hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Protože organismus vlákninu netráví, je nenahraditelným spojencem i při hubnutí!

V laboratořích společnosti Nestlé proto hledali cesty, jak spojit znalosti o vitamínech s výrobou snídaňových cereálií. Výsledkem jsou celozrnné lupínky známé na našem trhu pod označením Fitness a Fitness & Fruíts. V obou případech obsahují doporučenou denní dávku nezbytných vitamínů (E, C , B6, B2, B1, B12), dostatečné množství vlákniny a k tomu prvků jako je vápník, fosfor, železo, hořčík a dále niacin i kyselinu pantothenovou nebo listovou.

S cereální snídaní Fitness od Nestlé tak každé ráno poskytnete tělu nejen potřebné množství vitamínů, ale i další látky, které je naplní energii na celý den.

Soutěž s Nestlé o cereální snídani Fitness

Ze správných odpovědí vylosujeme 3 výherce, kteří získají: 1. Cena: 99 cereálních snídaní Fitness (tj. 11 krabic) 2. Cena: 45 cereálních snídaní Fitness (tj. 5 krabic) 3. Cena: ručník Nestlé

Soutěž je již uzavřena. Právě probíhá vyhodnocení.

Doporučujeme

Články odjinud