[Soutěž] Fit i na podzim | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

[Soutěž] Fit i na podzim

Podzim je obdobím plné inspirace. Barevná příroda útočí na všechny naše smysly. Užíváme si procházky po viničních tratích i pohledy na údolí plné mlhy. Počasí ale už bývá zrádné. Sluníčka ubývá, zato plískanice jsou čím dál častější. Pro lidský organismus to není vůbec lehká roční doba. Je tedy potřeba mu pomoci a vytáhnout do boje proti nejrůznějším virózám.

Většina lidí si pod pojmem posílení imunity představí nájezd na lékárnu. To je ale velký omyl. Nestačí jen nakoupit si rozpustné céčko v tubě. Posilování imunity je komplex opatření, která za nás neudělá žádná farmaceutická společnost.

V prvé řadě bychom měli přizpůsobit svůj jídelníček. Hýčkat bychom si měli především zažívací soustavu, prostřednictvím které se do těla vstřebávají všechny vitaminy a minerální látky. Právě v tomto období nesmí na našem stole chybět dostatek ovoce, nejlépe takového, které roste a dozrává v naší zeměpisné šířce. Jablko se tedy na příští měsíce stane naším nejlepším přítelem. Také bychom měli vzít na milost čerstvou zeleninu a bylinky.

Důležitý je i pohyb na čerstvém vzduchu. Pamatujte ale, že nic se nemá přehánět. Dát si pořádně do těla je sice fajn, ale na podzim při zvýšeném výskytu virů to nemusí být dobrý nápad.

Jestli přece jen zamíříte do lékárny, měli byste se ptát po echinacei neboli třapatce nachové ve všech jejích podobách, mladém ječmeni či řase rodu Chlorella.

Pokud i vy chcete na podzim zůstat zdraví, soutěžte dnes s námi o potravinové doplňky ze sítě lékáren Dr. Max.

SOUTĚŽIT MŮŽETE ZDE

Doporučujeme

Články odjinud