Soutěž: Kniha na léto – Můj malý manžel

Soutěž: Kniha na léto – Můj malý manžel

Pro vaše dlouhé letní dny a chvíle pohody jsme pro vás ve spolupráci s kniha.cz připravili pravidelné soutěže o zajímavé knižní tituly. Soutěžte s námi a těšte se na zábavné čtení. Právě začínáme!

Dnes můžete vyhrát titul:

Pascal Bruckner: Můj malý manžel

Léon a Solange tvoří nerovný pár, co se vzhledu, hlavně výšky týče. On, znamenitý lékař a vyhledávaný odborník, ona, úspěšná zubní lékařka. On měří 166 cm, ona je o dobrých dvacet centimetrů vyšší. On je střízlík, ona má bujné tvary, plná ústa, sílu jako valkýra.

Když Solange otěhotní, jsou oba v sedmém nebi. Při narození prvního syna Baptista se však stane něco neuvěřitelného. Léon se jaksi scvrkne, je najednou o 39 cm menší. Okolí ho lituje, Solangina láska k němu však nikterak neutuchá, brzy proto čekají dalšího potomka. Léon se opět zmenší a s centimetry se ztrácí i jeho vážnost a autorita.

Jeho děti jím začínají pohrdat, manželka je čím dál netrpělivější. Je to předobraz zmenšování lidstva jako možné řešení přelidněné planety? Je to vize umenšování vlivu někdejší mužské hlavy rodiny, píseň o svobodě jedince, nebo ironická bajka vysmívající se marnosti a přežranosti tohoto světa a stoupající agresivní roli žen?

Odpověď hledejte na webu dama.cz

Vyhrává 20., 40., 60., 80. a 100. správně zodpovězená soutěžní otázka.

Soutěž končí 28. 8. 2011 o půlnoci.


Zkontrolujte si v nastavení, zda máte vyplněné kontaktní údaje (poštovní adresu), abychom se s vámi v případě výhry mohli rychle spojit.

Pravidla soutěže naleznete ZDE.




Tuto knihu, společně s dalšími tituly naleznete na

Doporučujeme

Články odjinud