Soutěž: Nezapomínejte na důkladné odličování

Soutěž: Nezapomínejte na důkladné odličování

Každý typ pleti vyžaduje péči. Kosmetika vhodná například pro suchou pokožku, ale nemusí vyhovovat mastnější pleti a naopak. Ve všech případech je však základem správné odličování a čištění.

Činnost mazových žláz a velikost pórů určují typ pleti. Ten se dá snadno zjistit na základě jednoduchého testu, který je nejvhodnější provádět ráno, zhruba 2 hodiny po důkladném vyčištění a osušení pleti. Na nos, tváře a čelo přiložíme jemný papírový ubrousek a poté na něj přitlačíme prsty. Pokud se ubrousek na několika místech silně leskne, jedná se o mastnou pleť. Měla by se pravidelně odličovat pleťovým mlékem, čistit pleťovou vodou nebo různými emulzemi. Důležitý je také peeling, například ve formě vlhkých peelingových tampónů Bel Peeling Lotion Pads s jojobou. Obsahují pleťovou emulzi a jsou poseté drobnými peelingovými perličkami. Ty čistí pleť obzvláště důkladně a odstraňují odumřelou pokožku. Pro mastnější pleť jsou vhodné také z toho důvodu, že jojoba vyrovnává pH kůže, pomáhá při drobných kožních chybách, jako popraskaná pokožka či jizvičky.

Mastnou pleť se v žádném případě nedoporučuje vysušovat. Velice vhodné jsou proto výrobky s výtažky Aloe vera. Vlhké tampóny Bel Lotion Pads pleť nejen čistí, osvěžují a hydratují, ale také léčí. Kromě výtažků z Aloe vera jsou napuštěné jemnou odličovací emulzí s neutrálním pH na bázi pleťového mléka a tonika, která nedráždí pleť. Pleť je tak vyčištěná a hydratovaná zároveň. Tampóny Bel Lotion Pads jsou balené po 30 kusech v praktických plastových krabičkách, které zaručují jejich odolnost vůči vysychání.

Suchá pleť nezanechá na konci testu s ubrouskem žádné stopy. Je velmi jemná a není proto tolik chráněná proti vnějším vlivům. Často a rychle je podrážděná. K čištění suché pleti jsou vhodná pleťová mléka a krémová nebo olejová odličovadla. Ženám se suchou pletí mohou vyhovovat například odličovací tampóny, které se vyrábí z certifikované bio bavlny. Jsou prodyšné, měkké a bio bavlna je podle dermatologů nejvhodnější zejména pro citlivou pokožku.

Pokud je ubrousek, který jsme přiložily na obličej v oblasti tváří suchý, ale na místě brady, nosu a čela mastnější, jde o normální pleť. Přestože by si normální pleť přála asi každá žena, je potřeba o ni pečovat, aby zůstala co nejdéle mladistvá a svěží. K tomu mohou pomoci Bel Lotion Pads s mořskými minerály. Vatové tampóny jsou navlhčené jemnou odličovací emulzí s neutrálním pH typu olej ve vodě. Osvěžují a vitalizují pleť díky obsahu mořských minerálů. Tampóny pleť čistí a hydratují, neobsahují alkohol, který by pleť vysušil.

Podobným typem jako normální pleť by se mohla zdát pleť smíšená. Jde ale o zcela jiný případ. Oblast tváří je suchá, brada, nos a čelo jsou velmi mastné. Této oblasti se někdy říká také T zóna. Podle dermatologů se jedná o nejčastější typ pleti, který je ale také velmi náročný na ošetření. Obzvláště důležité je pro smíšenou pleť čištění a správná hydratace.

Ať už máte pleť jakoukoliv, rozhodně byste neměly zapomínat také na správné a dokonalé odličování očí. Do některých těžko přístupných míst se totiž vatové tampóny tak snadno nedostanou. Zejména v jemném a citlivém okolí řas často zůstávají stopy po řasence, tužce na oči nebo stínech. Olejové vatové tyčinky s mikrovláknem Bel Premium slouží ke korekci make-upu, ale mohou posloužit také při důkladném odličování očí. Tyčinky jsou v praktickém uzavíratelném balení navlhčené jemnou emulzí.

Více informací najdete na stránkách www.odlicovani.cz

SOUTĚŽ

VÝHRA: 5 x 1 balíček různých odličovacích produktů Bel v hodnotě 500 kč.

Vyhrává 10., 20.,30., 40. a 50. správná odpověď.. Soutěž končí 15. 5. o půlnoci.

Pravidla soutěže naleznete ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud