SOUTĚŽ O NEJKRÁSNĚJŠÍ DÁMU ČESKÉ SPOLEČNOSTI. Prosíme hlasujte!

15 komentářů

kiburi
26. listopadu • 17:29

Potěšily jste mne, docela i překvapily. Elišku Balcerovou pro mne dámou je a dala jsem jí také hlas. Z tohoto seznamu vnímám jako dámu ještě paní Mládkovou, paní Železnou a snad i Simonu Stašovou. Ty zbylé s podstatnými výhradami. Někdy se zjevně trochu "snaží" chovat jako dámy. Ale nemají to v krvi. A je to znát.Zvláště Dáša svou "životní roli" první dámy Havlové nezvládla a nezvládá ani zahrát.
..
Anketa je navíc nazvaná "nejkrásnější". To už je vůbec zavádějící. Za mne tedy vítězí Eliška. Ale proč není v seznamu Eliška Hašková Coolidge? Milá redakce...

Bobešek1
26. listopadu • 12:25

Těžké dilema, těžká volba. Opravdu ale u mne vyhrála paní Eliška Balzerová! Ostatní dámy bych dal na druhé místo.

bbz
26. listopadu • 12:13

Jistě každá z těchto žen mají určitou eleganci, dámou je určitě dle mého názoru paní Eliška Balzerová , také paní Meda Mládková na mne působí tímto dojmem, ale o ní vím jen z filmových momentek, nebo psaných řádků v novinách o umění. Miluji paní Stašovou, paní Chýlkovou. Dáma je pro mne paní Hana Maciuchová, která zde zobrazena není. Ta je graciézní - to je dáma podle mne.

ŽANEK
25. listopadu • 17:28

to si děláte prdel nebo co !!!????

Danae
25. listopadu • 17:05

Pro mne je dámou žena, která je za všech okolností upravená a nemusí to být přepychově ani značkově, dále je pro mne dámou, když nepoužívá vulgarismy, chová se vždy slušně, nejen na veřejnosti ale i doma, dáma podle mne nekřičí, nedělá hysterické výstupy...takhle já si představuji dámu s velkým D. A z výběru, který je zde dávám hlas paní Elišce Balzerové, ta na mne vždy jako dáma působila všude, kde jsem ji viděla na rozdíl od těch ostatních.

domacipece
25. listopadu • 15:49

Já bych se přimlouvala za paní a dámu Olgu Knoblochovou.Ta, nám ženám, dala opravdu hodně.

Elynor
25. listopadu • 13:46

No - nějak není z čeho vybrat... z těchto deseti nemám komu dát hlas.

šiška
25. listopadu • 12:17

Za mě tedy vede jednoznačně herečka Balzerová!!! Vždy byla kočka a je jí pořád! Navíc z ní vyřazuje inteligence a má zajímavý hlas.

Sofíí
24. listopadu • 21:47

Mnohé z uvedených dam jsou zcela jistě osobnostmi, které si zaloužily být mezi top ženami. Já ale navrhuji a hlasuji pro spisovatelku Radku Denemarkovou. A pokud jste od ní nic dosud nečetli či nečetly, začněte třeba útlejší knížkouPeníze od Hitlera :) Radka Denemarková je opravdu dáma, které stojí zato dát hlas!!

eseta
24. listopadu • 20:42

Především - dámu nedělá z ženy výše konta. A proto např. Dagmar nyní Havlová mezi dámy nepatří.

j66
24. listopadu • 18:19

Zebruška: Jasně , že tyto dámy zná pouze pár lidí z oboru, když o nich nikdo nepíše. Ale herečka co dostala štěk v Ulici , tak to pro českou žurnalistiku celebrita . Nejlépe, když je z herecké rodiny a má to "strašně těžké" se prosadit.

j66
24. listopadu • 18:13

Dáma.cz: Kritéria výběru jste redakce nezveřejnila. Pokud bych někoho navrhla , dá si redakce tu práci , že si udělá rešerše a navrženou kandidátku představí?

Zebruška
24. listopadu • 17:38

j66: já to vnímám tak, že pokud to má být anketa pro širší veřejnost, je třeba vybírat mezi všeobecně známými dámami. Jistě i mezi vědkyněmi jsou dámy a každý člen vědecké obce by si na nějakou vzpomněl, ale.... řekněte mi, kolik vědkyní je obecně známých? Na mě například z mého oboru působila vždy jako dáma paní profesorka Soleiman pour Hashemi, velmi vzdělaná dáma, která vždy vystupovala s grácií, ale nedělám si iluze, že by ve veřejné anketě mohla uspět, protože zkrátka není dostatečně populární osobnost. Takže je nasnadě, že se bude hlasovat pro herečky, zpěvačky apod.

Dáma.cz
24. listopadu • 17:15

Pokud se Vám výběr nelíbí, navrhněte vlastní, budeme rádi :-)

j66
24. listopadu • 17:10

Může redakce sdělit kriteria podle kterých tyto "dámy" vybírala? V jiných kruzích - věda , technické profese, případně redaktorky nebo jiné se dámy snad nevyskytují nebo co? Podle redakce jsou dámy jen herečky a modelky, missky v důchodovém a předůchodovém věku??

Doporučujeme

Články odjinud