Soutěž s filmem Železná lady

Soutěž s filmem Železná lady

Režisérka Phyllida Lloyd (Mamma Mia) natočila neuvěřitelně poutavý životopisný film o nejvýznamnější političce 20. století.

http://www.dama.cz/2012/2/iron1.jpg" />

Margaret Thatcherová, neobyčejná a všestranná žena, která dokázala, že vysoká politika není jen výsadou mužů, se jako první žena stala premiérkou Spojené-ho království Velké Británie a Severního Irska. Svým nekompromisním přístupem k politickému, ale i osobnímu životu, získala přezdívku Železná lady.

Film ukazuje Margaretino jedenáctileté působení v pozici předsedkyně britské vlády, její neústupnost a rozhodnost, ale i to, jakou cenu zaplatila za politický vliv a moc.

Volba obsadit do hlavní role Meryl Streep byla tou nejlepší, jakou mohla Phyllida Lloyd udělat. Její výkon v roli slavné ministerské předsedkyně je strhující, včetně napodobení Margaretina typicky charismatického hlasu. Také díky maskérům je Streepová od Thatcherové téměř k nerozeznání. Do role Denise Thatchera obsadila režisérka skvělého Jima Broadbenta, který získal Zlatý glóbus a Oscara (Příběh jedné ženy).

Premiéra filmu je směřována, kam jinam, než k udílení Oscarů. Za výkon Meryl Streep získala 26.2. zlatou sošku. Streep obdržela již třetího Oscara, je dvojnásobnou držitelkou ceny Emmy a za Železnou lady obdržela osmý Zlatý glóbus za nejlepší herečku v hlavní roli.

Více informací na www.bioscop.cz

PREMIÉRA: 1. 3. 2012

Vyhrává 15., 30., 45., 60., 75., 90., 105., 120., 135., 150., 165., 180., 195., 210., 225. správná odpověď. Soutěž končí 4. 3. 2012 o půlnoci.„Každý se smí soutěže zúčastnit pouze jednou, duplicity budou odstraněny.“

Pravidla soutěže naleznete http://www.mf.cz/zprava/11-pravidla-soutezi-online/" target="_blank"> ZDE.

Ceny do soutěže:

5x Nantucket Briar Traveller - cestovní sada od Crabtree & Evelyn 5x balíček od Sweet Market (džem, sušenky, čaj) 5x poukázka v hodnotě 1.000,- Kč na 1 aplikaci bezoperační liposukce do Arabella beauty farm

http://www.dama.cz/2012/2/iron1.jpg" />

Doporučujeme

Články odjinud