Soutěžte a vyhrajte víkend v Turnově

Soutěžte a vyhrajte víkend v Turnově

Cestovní servis nabízí cca 20 volných míst na prodloužený víkendový pobyt v Turnově. O účast na této akci máte možnost nyní soutěžit. Pro jednu z vás je připraven pobyt zdarma.

Soutěžte a vyhrajte víkend v Turnově

"Na podzimní Pardubice těšili jsme se převelice, po delší době se setkáme a spolu ruce si podáme.
Že sejdou se tu obě party, tak z toho bude malá párty, sdělíme si novinky a oživíme vzpomínky.
V sobotu ráno všichni spolu, vyrazíme na Kunětickou horu, vysokou metrů 295, budu Vám o ní trochu vyprávět.
Kolem hory je rovina, začíná tu Polabská nížina, na hoře tyčí se středověký hrad, pod nohama cítíme ztuhlé lávy chlad. Z geologického hlediska je Kunětická hora mladičká, její věk - 30 miliónů let, vesmír je proti ní starý kmet. Nevíme, co zde bylo v dávném věku, zprávy máme až ze středověku, prý až v 15.století, se tu začalo stavěti. Zlatý věk rozvoje Pardubicka zaznamenala i hora Kunětická, pan Diviš Bořek z Miletínka postavil tu hrad pro svého synka. Nebylo přáno šlechticům však, svůj hrad si dlouho užívat. Pernštejni peněz neměli a svůj hrad prodat museli. Tak začal hrad pomalu chátrat a nám nezbývá než dále pátrat, co bylo potom? Přišli Švédové z dálky a to je začátek 30 leté války....."

(Jaroslava Svobodová)

Veršování o Kunětické hoře p. Svobodové, jehož úryvek jsme uveřejnili, vzniklo na Setkání v Pardubicích podzim 2000. Tato víkendová setkání, ale i týdenní pobyty žen převážně v ČR připravuje pravidelně Cestovní servis ( www.travel-servis.cz ). Letos je vypsáno 5 akcí. Na akce jezdí  ženy středního věku z celé ČR, někdy také starší, na některých akcích jsou i muži. Na programu je převážně turistika, večerní posezení s aktivní zábavou - tzn. vyprávění atd. Se skupinou jede vždy vedoucí - organizační pracovnice. Netrvá však striktně na dodržování programu. Ale účastníci zároveň pociňují její "ruku".
Pokud si chcete i vy zpříjemnit chvíle volna, máte možnost využít nabídky několika  posledních míst na týdenním pobytu v Jeseníkách.

Týdenní pobyt Lipová Lázně
Termín: sobota 30.6. � sobota 7.7.2001
Místo: Chata Horalka, Lipová Lázně
Doprava: vlakem, autobusem
Cena: 1.900,-Kč dospělá osoba, 1.750,-Kč dítě do 12 let
obsahuje: 7x ubytování ve 2-4lůžkových pokojích, sociální zařízení společné na chodbě, 7x polopenzi
Program:

Příjezd do hotelu v sobotu odpoledne, večeře, večerní posezení. Celý týden pěší výlety kombinované s místní dopravou. V sobotu ráno snídaně, odjezd.

Pozor SOUTĚŽ!

Dále Cestovní servis nabízí cca 20 volných míst na prodloužený víkendový pobyt v Turnově. O účast na této akci máte možnost nyní soutěžit. Pro jednu z vás je připraven pobyt zdarma, pokud odpovíte správně na následující otázku z veršování Jaroslavy Svobodové - Jak stará je Kunětická hora?

Soutěž o víkend v Turnově

Pokud se chcete zúčastnit soutěže, musíte se zaregistrovat.

Jak stará je Kunětická hora?

Vaše přezdívka:">

 

Setkání na sv.Václava v Turnově
Termín: čtvrtek 27.9. � neděle 30.9.2001
Místo: Hotel Karel IV., Turnov
Doprava: vlakem autobusem
Cena: 1.125,-Kč dospělá osoba, 1.050,-Kč dítě do 12 let
obsahuje: 3x ubytování ve 2-3 lůžkovém pokoji se sociálním zařízením, 3x polopenzi
Program:

Příjezd do hotelu ve čtvrtek do 18 h, večeře, večerní posezení
V pátek v 8 h snídaně, odchod na pěší výlet, večeře.
V sobotu v 8 h snídaně, v 10 h odchod na pěší výlet, večeře.
V neděli ráno snídaně, prohlídka města, odjezd.

Cestovní servis připravuje i některá další setkání v Praze. Pro mladší účastnice je možné nabídnout např. zájezdy se sportem nebo poznávací i klasické pobytové v zahraničí. Pro pobyty v ČR jsou plánovány ještě večerní přednášky např. astrologie, kosmetiky atd. Více informací na www.travel-servis.cz  nebo na  tel.:02/850 55 35.

Autor: redakce
Zdroj: Cestovní servis

Doporučujeme

Články odjinud