Soutěžte s americkými brusinkami

Soutěžte s americkými brusinkami

Americké brusinky jsou známé zejména svým příznivým vlivem na zdraví. Protipřilnavý účinek zabraňuje usazování bakterií na stěnách buněk, a proto mají Cranberries schopnost účinně předcházet urologickým onemocněním. Navíc jsou známé svým vysokým obsahem antioxidantů, které přispívají k ochraně buněk před volnými radikály.

Pokud právě dokončujete svou jarní regeneraci těla, určitě nezapomeňte na americké brusinky. Blahodárné účinky brusinek znali již američtí indiáni, kteří je mimo jiné používali jako účinné barvivo.

Cranberries ale obsahují zejména řadu zdraví prospěšných látek, které pomáhají chránit tělo před nepříznivými vnějšími vlivy. Mezi takové látky patří zejména antioxidanty, kterých brusinky obsahují nejvíce ze všeho ovoce. Antioxidanty pomáhají chránit buňky v těle před volnými radikály, které mohou v nadměrném množství představovat nebezpečí pro tělo.

Antioxidanty tak zajišťují potřebnou rovnováhu imunitního systému. V kombinaci s protipřilnavým účinkem, který je další pozitivní vlastností brusinek, se pak cranberries stávají významným pomocníkem v boji proti škodlivým látkám a bakteriím. Protipřilnavý účinek zabraňuje usazování bakterií na sliznicích a stěnách buněk, a proto cranberries přispívají k prevenci urologických onemocnění. Mezi další prospěšné účinky těchto bobulí patří snižování nežádoucího cholesterolu LDL v krvi, blahodárné působení na zuby a ústní dutinu a také pomoc při ochraně žaludeční stěny. Výčet zdravotních účinků amerických brusinek je opravdu úctyhodný, proto na ně při posilnění těla určitě nezapomeňte.

Soutěž byla k 16. 5. ukončena.

Výherci: Pášová Hana Marie Kučeříková Věnceslava Havránková Hana Vovsíková Jiří Sobotka Milan Jedlička Iva Rohrerová Hana Vtípilová Marie Rohošková Marie Gajdošová

Soutěžní otázka: Jakým způsobem mohou vznikat volné radikály, před kterými chrání tělo americké brusinky?

Správná odpověd: a) Působením UV záření nebo cigaretového kouře

www.americkebrusinky.cz

Doporučujeme

Články odjinud