Soutěžte s KOTÁNYI o 160 balíčků koření v hodnotě 500 Kč!

Soutěžte s KOTÁNYI o 160 balíčků koření v hodnotě 500 Kč!

V období od 1.3. do 23.6.2016 pro vás připravila společnost Kotányi zajímavou soutěž. Až 160 z vás může získat balíček koření v hodnotě 500 Kč. Každý týden si zde můžete přečíst zajímavý článek o konkrétním druhu koření a odpovědět na soutěžní otázku, která se právě k článku vztahuje. Odkaz k zařazení se do soutěže najdete na konci článku. Přejeme vám hodně štěstí!

Jestli alespoň trochu posloucháte své tělo a jste příznivci intuitivního stravování, cítíte už od konce února nutkavou potřebu zakousnout se do něčeho čerstvého. Právě v tuto dobu příroda servíruje jeden ze svých zázračných pokladů. Medvědí česnek. Lidé z Kotányi ho pro vás s láskou pokrájeli a pomalu usušili. Bohatý zdroj energie teď máte po ruce celý rok.

Málokterý životabudič dokáže po únavné zimě postavit člověka na nohy tak rychle, jako právě on. Je doslova vitamínovou a energetickou bombou. Obsahuje třikrát větší množství vitamínu C, než je doporučená denní dávka pro dospělou osobu. Zelený doping prý krátce po probuzení ze zimního spánku vyhledávají i medvědi. Odtud medvědí česnek získal také své jméno.

Příroda je mocná čarodějka a ještě než ozdobí stromy prvními listy, roztáhne v lesích zelený koberec s bílými květy. Super bylince se dobře daří především ve vlhčích a stinných porostech lužních i smíšených lesů. Tam ji sbírali již staří Keltové, kteří se jím posilňovali před bitvou, aby získali sílu.

Buďte sami sobě lékařem a zařaďte medvědí česnek do svého jídelníčku. Pročistíte především svá střeva a tím posílíte odolnost proti nachlazení. Už naše babičky věděly, že správně fungující a čisté tlusté střevo rovná se půl zdraví. Lesní česnek nečistí jen střevo, ale také krev. Po několika týdnech pravidelné konzumace uvidíte změnu na první pohled. Je totiž skvělým podpůrným prostředkem při léčbě akné. Stejně jako česnek setý má silné antibakteriální účinky. Doporučenou denní dávkou je přibližně 100 g lístků.

Medvědí česnek má ještě jednu výhodu. Jeho silice se neprosazují tak výrazně, jako u běžného česneku. Je tedy nejen neuvěřitelně zdravý, ale i společensky ohleduplný. Skvěle se hodí do mletých mas, polévek, pomazánek, paštik, na těstoviny či do salátů. Nakrájet si ho můžete třeba jen tak na chleba s máslem nebo posekat na vařené brambory. Pokud jste někdy přemýšleli, jak chutná jaro, tak určitě po česneku.

Věděli jste, že... medvědí česnek si oblíbily i včely? V alpských oblastech, kde roste v hojné míře, je medvědí česnek výbornou podněcovací snůškou. Výsledný med má pak typickou česnekovou vůni, která při delším skladování mizí.

Kvalita koření Kotányi je prověřená více než 130 letou tradicí rodinné značky. Výjimečnou chuť bylinek a koření zajišťuje správný výběr odrůd a šetrné zpracování surovin. Výrobky Kotányi zakoupíte nejen v supermarketech, ale i v malých prodejnách po celé České republice.

SOUTĚŽIT MŮŽETE ZDE

Doporučujeme

Články odjinud