Soutěžte s KOTÁNYI o 160 balíčků koření v hodnotě 500 Kč!

Soutěžte s KOTÁNYI o 160 balíčků koření v hodnotě 500 Kč!

V období od 1.3. do 23.6.2016 pro vás připravila společnost Kotányi zajímavou soutěž. Až 160 z vás může získat balíček koření v hodnotě 500 Kč. Každý týden si zde můžete přečíst zajímavý článek o konkrétním druhu koření a odpovědět na soutěžní otázku, která se právě k článku vztahuje. Odkaz k zařazení se do soutěže najdete na konci článku. Přejeme vám hodně štěstí!

Rozmarýn máme jednoznačně spojený s vůní moře a volání dálek. Při procházce po pláži jsme si nejednou všimli, že lidé žijící v přímořských oblastech vypadají prostě lépe než my. Nejen po fyzické stránce, ale i po té mentální.

Každodenní posilovnou jim je právě tento střapatý šikula, o kterém básnil už i Shakespeare. Abyste se vždy mohli spolehnout na své bystré smysly, pravidelně užívejte "mořskou rosu" od Kotányi.

Člověk se pozná podle toho, co jí. Nakrmit své tělo je pro nás každodenní samozřejmostí. Umíme ale nakrmit i svůj mozek? Chcete-li si zlepšit paměť, jděte na to přes žaludek. Vědci skutečně dokázali, že rozmarýn je mentální tonikum. Bystří smysly a mentální dovednosti.

Trénovat mozek pomocí správně volené stravy je poměrně příjemné cvičení. Měli bychom tedy vědět, k čemu se rozmarýn nejlépe hodí. Skvěle se vyjímá ve společnosti všech druhů mas. Ideální je k jehněčímu, drůbeži, ale také ke králíkovi a rybám.

Nejen, že povzbuzuje tvorbu trávicích šťáv a funkci jater, což celkově zlepšuje trávení, ale je rovněž ideální náhražkou soli. Svou geniální funkci neztrácí ani v usušené podobě. Naopak tělu dodá kyselinu listovou, vitamín C i minerální látky.

Nechcete-li mít hlavu děravou, dopřávejte si rozmarýn denně. Klidně na pár dnů vynechejte maso a připravte si několik skvělých zeleninových jídel s nezaměnitelným aroma rozmarýny. Grilované lilky, cukety či rajská jablíčka jsou především v letních měsících skutečnou delikatesou.

I když je rozmarýn opravdovým fitness kořením, neměli bychom zapomínat na pravidelnou dávku pohybu. A nemusíme se při tom zrovna trápit v posilovně. Zdravého ducha ve zdravém těle nám zajistí i dlouhé procházky rozkvetlou přírodou.

Věděli jste, že... rozmarýn skvěle čistí mastnou pleť? Chcete-li se zbavit zanesených pórů, čistěte si pravidelně pleť odvarem z rozmarýnu.

Kvalita koření Kotányi je prověřená více než 130 letou tradicí rodinné značky. Výjimečnou chuť bylinek a koření zajišťuje správný výběr odrůd a šetrné zpracování surovin. Výrobky Kotányi zakoupíte nejen v supermarketech, ale i v malých prodejnách po celé České republice.

SOUTĚŽIT MŮŽETE ZDE

Doporučujeme

Články odjinud