Správná velikost obvodu se pozná také zezadu podle pozice ramínek

Správná velikost obvodu se pozná také zezadu podle pozice ramínek

Obvod podprsenky správné velikosti drží asi 90 % váhy prsou
Kostice musí být výsledně usazeny těsně pod prsy a střed podprsenky musí doléhat na tělo
Tvar košíčků volte podle svrchního oblečení a samozřejmě podle tvaru a velikosti vašich prsů
Prsa nesmí z podprsenky "přetékat" a podprsenka vás nesmí nikde škrtit
6
Fotogalerie

Špatně zvolená podprsenka může ohrozit zdraví. Jaké jsou 3 nejčastější chyby při výběru?

Máte problém s výběrem podprsenky? Nejste jediná. Ženy při koupi podprsenky neustále opakují stejné chyby. Jaké? Poradíme vám!

Radí odbornice Hanka Nekolová z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé Labuti: Pokud zvednete ruce nad hlavu a prsa vám spodem vyklouzávají ven, bude to nejspíše jedním ze tří důvodů:

  • 1. MALÝ KOŠÍČEK – malé košíčky nepojmou ňadra celá, střední díl podprsenky musí přilehnout k hrudi, tímto odstávajícím otvorem mají prsa tendenci propadávat spodem z podprsenky ven. Má to i zdravotní rizika, ramínka se zařezávají do ramen a způsobují nejen otlaky, ale mohou ovlivnit i činnost svalů a nervů. Menší košíčky mají menší kostice, ty potom v podpaží tlačí do prsní tkáně.
  • 2. VOLNÝ OBVOD – obvod podprsenky nesmí být ani příliš volný, ani příliš těsný, neboť obvod ve správné velikosti drží asi 90 % váhy prsou. Ramínka podprsenky jenom pomáhají ňadra udržet v té správné výši. Správná velikost obvodu se pozná také zezadu podle pozice ramínek. Ta by měla vést od ramen dolů či případně lehce směřovat do tvaru písmene V. Pokud je však písmeno „V“ příliš roztažené do šířky, znamená to, že je obvod na vašem těle příliš přetažen. Volný obvod se projeví zařezáváním ramínek do ramen. Na druhou stranu, příliš utažený obvod brání pohybu bránice, tlačí na žaludek, což může být nejen velmi nepříjemné, ale může to ovlivnit celou látkovou výměnu. Také příliš těsný obvod brání volnému proudění lymfy.
  • 3. NESPRÁVNÉ NASAZENÍ – velmi podceňované, ale přitom velmi důležité, je správné oblékání a nasazení podprsenky tak, aby dobře seděla celý den. Je potřeba vsunout levou ruku do pravého košíčku, uchopit ňadro a vytáhnout jej lehce směrem šikmo nahoru, zároveň pravou rukou uchopit spodní okraj košíčku za kostici a vtáhnout celé ňadro do košíčku a to samé na druhé straně. Kostice musí být výsledně usazeny těsně pod prsy a střed podprsenky musí doléhat na tělo.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

http://www.podprsenky-poradna.cz

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud