Spejbl a Hurvínek má na kontě další tři tituly a dvě zlaté desky

Spejbl a Hurvínek má na kontě další tři tituly a dvě zlaté desky

"Pokud se vám zdá, že je to rodinný podnik, tak je a já mám z toho radost," uvedla při příležitosti křtu hned tří CD Spejbla a Hurvínka ředitelka Divadla S+H, herečka a autorka Helena Štáchová, krátce po vystoupení své dcery.

Začátkem listopadu 2005 spatřily světlo světa další tři CD legendárních postaviček s názvy "Hurvínkova cesta do Tramtárie", "Hurvínek na pouti" a "Jak pan Spejbl prášil".

Kmotrem všech kulatých miminek byl malíř Zdeněk Hajník. "Víno má být pito, ne lito", vysvětlil důvod, proč se na tyto nosiče nepolije proudem šampaňské či jiný alkoholický nápoj.:-) CD byly pokřtěny nakonec vskutku originálně - místo šampaňského se stal prostředkem krystal Celestýn, tzv. "Kristovy paprsky", který přiložil k vydávaným CD nosičům.

"A přeji si, aby vytvářely dětské úsměvy jako dlouhé roky," popřál jim Zdeněk Hajník.

Na křtu byly k velké radosti přítomných dětí k vidění také postavičky loutek Spejbla a Hurvínka, Máničky, bábinky i Žeryka. Závěr akce pak patřil předání zlatých desek za "Hurvínkovy večerníčky" - díly jaro/léto a podzim/zima.

Převzal je kromě Heleny Štáchové také šéf uměleckého souboru Martin Klásek. Zlatá deska představuje v tomto pohádkovém sortimentu prodej nad pět tisíc kusů nosičů od jednoho titulu.

Tituly Spejbla a Hurvínka vycházejí tradičně pod vydavatelskými křídly osvědčené firmy Supraphon. Mohou být vhodným dárkem pod blížící se vánoční stromeček...

--- Jana Henychová

Doporučujeme

Články odjinud