S touto krásně zelenou palačinkou stoprocentně zazáříte ať už při snídani nebo brunchi. Je to také skvělý způsob, jak dostat špenát i do dětí. Můžete jim třeba říct, že je to marťanský recept. Celý postup podle blogerky Koko najdete na videu na konci článku.
Ingredience na 5−6 palačinek
60 g baby špenátu
250 ml mléka
1 vejce
¾ lžičky soli
100 g hladké mouky
troška prášku do pečiva
Všechny ingredience vložte do mixéru a pořádně rozmixujte dohladka. Vznikne světle zelená hmota, malinko řidší, než je u palačinkových těst zvykem. Smažte na palačinkové pánvi s širokým dnem jen na minimálním množství oleje. Hotové odložte na talíř a přikryjte poklicí. Plňte vším, čím je libo, avokádem, rajčaty, sýry, smetanovým špenátem nebo jakoukoli jinou slanou náplní. Ze zapékaných verzí sýrem mám nejradši tu plněnou smetanovým špenátem a trochou sýru cottage. Nicméně skvěle vypadá i ležérní způsob servírování, kdy pěkně vystavíte na odiv, co se skrývá uvnitř. Třeba mozzarella, rajčata a bazalka. Podívejte se na celou přípravu na videu: