Špičkoví šéfkuchaři si našli „vedlejšák“

24. 3. 2005
Špičkoví šéfkuchaři si našli „vedlejšák“
Těžko říci, zda chtěli hvězdní kuchařští mistři pouze bezezbytku naplnit i nevyřčená přání zákazníků, nebo pouze vycítili příležitost, jak si přisypat do kapes. Faktem ovšem zůstává, že se v Itálii zrodila nová módní vlna, již si nedokáží vynachválit zmlsané jazýčky dobře situovaných labužníků.

Teď už za pochutinami blízkými jejich srdci nemusejí vážit cestu do proslulé restaurace a hodovat ve společnosti dalších spolustolovníků, s nimiž si třeba nepadli právě do noty. Mohou si totiž objednat šéfa kuchyně, který se na místo určení dostaví se suitou pomocníků a číšníků, přímo do svého příbytku. Na počtu konzumentů slavnostní krmě přitom vůbec nezáleží. Stejné péče se dostane čtyřem osobám i velké společnosti.

Zadavatel přitom zaplatí předem stanovenou cenu. Za jednoho strávníka se pohybuje v rozmezí od 200 do 400 euro (tedy od 6000 do 12 000 korun). Na nedostatek klientely si průkopníci těchto služeb, mezi něž patří třeba milánský šéfkuchař Carlo Cracco či mistr v přípravě japonského suši Moreno Cedroni, nemohou stěžovat. Trápí je spíš nedostatek času. Mezi čtyři soukromé stěny se totiž dostanou pouze v době, kdy jich není zapotřebí v mateřském podniku. Nicméně i tak se jim „vedlejšák“ víc než vyplatí. (Plus)

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Asi se shodneme na tom, že nepatříte mezi svůdníky, ale osobní kouzlo vám určitě nechybí. Už to bude tak. Druhá polovina února je od samého počátku jako stvořená pro seznamování. Věřte, že…

Nejčtenější články

Doporučujeme