Spielberg koupil filmová práva na film o WikiLeaks

Spielberg koupil filmová práva na film o WikiLeaks

Steven Spielberg (64), jeden z nejvlivnějších hollywoodských režisérů a producentů, koupil práva na zfilmování dvou knih. Má v plánu natočit film WikiLeaks: The Movie.

Knihy WikiLeaks: Inside Julian Assange´s War on Secrecy a Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World´s Most Dangerous Website poskytnou podklad scénáři pro film o zakladateli kontroverzních webových stránek Julianu Assangeovi (39).

První z těchto knih napsali společně dva novináři listu Guardian, David Leigh a Luke Harding.

Druhá pochází od zdroje Assangeovi ještě bližšímu: sepsal ji Daniel Domscheit-Berg, bývalý manažer WikiLeaks.

Filmový projekt zatím nemá pevně stanoveného režiséra ani scenáristu, ale již už teď je srovnáván s filmem Všichni prezidentovi muži, který se zakládal na aféře Watergate.

Šéfredaktor listu Guardian Alan Rusbridger říká: "Odhalení, k nimž došlo v důsledku úniku bezprecedentního množství diplomatických depeší, změnila svět žurnalistiky navždy. Kniha WikiLeaks je napínavý popis sledu událostí, které vyústily ve známou aféru. Bude z toho skvělý film."

Assange si je své slávy vědom. Jak uvádí list Metro, tento australský novinář nedávno požádal o copyright na své jméno u Úřadu intelektuálního vlastnictví Spojeného království. Chce mít na své jméno výhradní právo při veřejných projevech, novinářské práci a i dalších aktivitách.

ČTĚTE TAKÉ:
Karel Vágner: SuperStar je jen byznys pro mobilní operátory!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud