Spinning prospěje nejen vašim křečovým žilám

Spinning prospěje nejen vašim křečovým žilám

Pokud máte sklon k tvorbě křečových žil, je nejvyšší čas pro své nohy něco aktivně udělat. Bude sice potřeba vynaložit jisté úsilí, pokud však budete vybírat chytře, je možné zabít dvě mouchy jednou ranou.

Spolu se zdravýma nohama se stanete závislými na prospěšné pohybové aktivitě, která posiluje kardiovaskulární systém, pomáhá léčit migrénu a v neposlední řadě při ní spálíte i spoustu nadbytečných kalorií. Pokud vás tedy trápí křečové žíly, máte o jeden dobrý důvod navíc pustit se do spinningu.

Zapojte se do skupiny

V první řadě si nesmíme plést spinning s rotopedem, který si pořídíte domů s dobrým předsevzetím a časem se z něj stane jen extravagantní dekorace pokoje. Jen málokdo se dokáže doma donutit a cvičení se věnovat tak často a tak intenzivně, aby mělo vůbec nějaký smysl.

Nejlepší je zapojit se do skupiny více lidí a spinningu se věnovat pod vedením instruktora ve spinningovém centru, které můžete navštěvovat například společně s kamarádkou.

Cvičení téměř pro každého

Koncept spinningu vytvořil v roce 1986 Američan Johny Goldberg, který tak trénoval na závod napříč Amerikou v délce téměř pět tisíc kilometrů. Svůj vynález neopomněl patřičně propagovat, a také proto se spinning rozšířil po celém světě. Hlavní výhodou této pohybové aktivity je to, že se jí může věnovat každý bez ohledu na úroveň fyzické kondice.

Různě trénovaní jedinci dokonce mohou trénovat ve stejnou dobu ve stejné skupině, což u jiných sportů většinou nebývá možné.

Nebojte se začít

Dost možná jste nikdy žádnou spinningovou lekci nenavštívili a nevíte, co od ní čekat. I pokud nemáte mezi svými známými nikoho, od koho byste mohli získat zasvěcené informace, překonejte zábrany.

Na každé lekci spinningu budete šlapat do pedálu v rytmu hudby a instruktor vám bude napovídat zátěž, která je v dané chvíli optimální. Pokud se však necítíte ve formě, zvláště dokud patříte mezi začátečníky, můžete si na svém kole nastavit takovou zátěž, jaká vám vyhovuje.

Instruktora se nestyďte informovat o tom, že jste ve spinningu nováčkem. Pomůže vám správně nastavit kolo a poradí vám, jaké ze začátku nasadit tempo. Pokud máte dostatek času, jsou pro maximální užitek vhodné tři lekce spinningu týdně. Jestliže však zvládnete pouze jednu, i to je lepší než nedělat nic. Důležité však je žádnou lekci nevynechat bez vážného důvodu.

(vek)

www.spinning.com

Zdroj: http://krecove-zily.cz/novinky/spinning-prospeje-nejen-vasim-krecovym-zilam-301

Doporučujeme

Články odjinud