Šporcl dostal zlatou desku, na housle bude hrát i na Štědrý den

Šporcl dostal zlatou desku, na housle bude hrát i na Štědrý den

Zlatou desku včera (17. 12.) převzali houslista Pavel Šporcl(35) a romská cimbálovka Romano Stilo za jejich společné živé CD Gipsy Way. Unikátní nahrávky nejslavnějších skladeb romských komponistů z celé Evropy se za necelé dva měsíce prodalo přes 5000 nosičů, což je v dnešní době u vážné hudby obrovský úspěch.

Pavel Šporcl - předání Zlaté desky Pavlu Šporclovi za album Gipsy Way - koncert Pavla Šporcla a Romano Stilo, Divadlo Hybernia, 17.12.2008

"Mám velkou radost. A věřím, že časem bude i platinová," řekl Korzu Šporcl těsně po včerejším koncertu v pražské Hybernii. Houslového virtuóza čeká do Vánoc už jen jediný koncert. Pak prý bude pár dnů jen odpočívat a chystat se na Štědrý den.

Pavel Šporcl a cimbálová kapela Romano Stilo - předání Zlaté desky Pavlu Šporclovi za album Gipsy Way - koncert Pavla Šporcla a Romano Stilo, Divadlo Hybernia, 17.12.2008

"Vánoce strávím určitě doma. Ty letošní Vánoce budou zajímavé a nové, protože Violetka už vnímá svět kolem sebe. Tak se těším na její reakce, až budeme rozbalovat dárky," říká pyšný otec sedmnáctiměsíční Violety. Dárky má již nakoupeny a sám je jako obdarovaný docela skromný. "Já dárky nejraději dávám. Je mi jedno, co dostanu, jsem vděčný za každou drobnost. Vánoce totiž pro mne nejsou o dárcích, ale o atmosféře, rodinné pohodě a lásce," tvrdí Pavel.

Štědrovečerní stůl má na povel jeho přítelkyně, herečka Bára Kodetová. "Loni jsme měli lososa, tak předpokládám, že u toho zůstane, protože byl vynikající. A možná nějaký řízek k tomu. A samozřejmě cukroví, to miluji," těší se houslista.

Slavnostní večer se u nich neobejde bez zpěvů koled. A Šporcl je bude doprovázet - jak jinak - na housle. Silvestr chce s Bárou prožít v Londýně. "Půjdeme na muzikál a o půlnoci chceme vidět vyhlášený londýnský ohňostroj," dodává slavný houslista.

Doporučujeme

Články odjinud