Správná parta a zrušená kletba

Správná parta a zrušená kletba

Konec školního roku je tu doslova za chvíli a na školáky čekají překrásné dva měsíce prázdnin. Spousta volna, zábavy a sladkého nicnedělání může hlavně těm menším dětem občas zavánět i nudou. Dobrou zprávou pro rodiče je, že právě vyšla nová knížka pro děti, která pobaví i poučí.

V knížce Správná parta a zrušená kletba najdete další příběhy tří školou povinných dětí z Holešovic, které jsou členy opravdu správné Party kluků, do které však patří i ta nejholkovatější holka Danda. S kouzelným koženým míčem prožívají děti další senzační prázdniny plné napínavých dobrodružství. Podaří se během prázdnin Správné partě zrušit kletbu zlého kouzelníka? Vrátí kouzelný míč jeho majiteli? Na děti čekají dva měsíce plné nejrůznějších zážitků a dobrodružství, které může prožít kdokoli. Stačí jen mít ty správné kamarády, zapojit fantazii a vyrazit na ty nejkrásnější prázdniny!

Kniha Daniela Kühnla je velmi vhodná pro školy, může se používat i jako didaktická pomůcka. Děti se v ní nenásilnou formou setkávají s různými jevy, jako jsou krádeže, obezita, pomoc v nouzi, násilí, rasismus, šikana apod. V každé kapitole následuje zajímavé rozuzlení, které dětem může kdykoli posloužit jako příklad, jak podobné situace řešit i v běžném životě.

První díl edice Správná parta a kouzelný míč pokřtil autor společně s kmotry Majdou Reifovou a Janem Vodňanským vodou z Vltavy v září 2007. Kniha se od samého počátku těší velkému zájmu malých čtenářů, o čemž svědčí úctyhodných více než 3500 prodaných kusů za pouhých 5 měsíců prodeje. Druhý díl je k dostání u všech knihkupců nebo na www.fragment.cz za cenu 149 korun.

Doporučujeme

Články odjinud