Správná péče o pleť v období menopauzy

Správná péče o pleť v období menopauzy

Menopauza je v životě každé ženy jedním z důležitých mezníků, který si žádá správný výběr produktů pečujících o pleť.

nove foto.jpg

Představuje období, kdy se mění pleť z důvodu poklesu tvorby hormonů estrogenu a progesteronu. Každá žena ho prožívá jinak, neboť souvisí s genetickou výbavou. Mění se struktura obličeje a celková ztráta pevnosti pleti, svrchní vrstva pleti se ztenčuje a objevuje se na ní viditelně více vrásek. Ženy mohou pocítit změnu pleti i tím, že pleť může být najednou sušší, citlivější, svědivá či se objevuje menopauzální akné.

Příčiny ztráty hydratace

Za suchou pletí v období menopauzy stojí pokles DHEA (prohormon DHEA, celým názvem dehydroepiandrosteron, který je tělu vlastní) a estrogenu. Pleť, která byla doposud zvlhčována vlastním kožním mazem, je nyní postupně sušší z důvodu nižší produkce lipidů a séba, což může vést k svědění. Pokožka v období menopauzy obsahuje až o 57 % méně lipidů nezbytných pro její výživu než kůže před menopauzou.

Klíčové složky pro kvalitní pleťovou péči v období menopauzy

Správný výběr pečujících produktů pro vaši pleť dokáže předcházet a pomoci se změnami vaší pleti. Řádnou dávku hydratace dopřeje kyselina hyaluronová a glycerin, nezapomínejme ani na omega-3, -6 a -9 mastné kyseliny, retinol, aminokyseliny, vitaminy C, E a A a peptidy.

ŘADA NEOVADIOL OD VICHY – komplexní péče pro zralou pleť

O specifické potřeby zralé pleti se postará řada NEOVADIOL od dermokosmetiky VICHY. Ženy se suchou, normální nebo smíšenou pletí mohou pro svou denní rutinu použít pokrokovou remodelační péči pro zralou pleť NEOVADIOL Compensating Complex. Obsahuje Pro-Xylane a kyselinu hyaluronovou navracející mladistvý vzhled pleti, objem, elasticitu a zlepšuje také hutnost pleti. S příznaky stárnutí můžete účinně bojovat i během spánku, kdy pleť odpočívá a je po celodenním stresu a správném odlíčení připravena vstřebat účinnou uklidňující a hydratační péči NEOVADIOL Compensating Complex – Night.

Nezapomínejte na oblast krku a dekoltu

Ztráta hutnosti a hydratace pleti se dotýká i oblasti krku a dekoltu. Neovadiol Phytosculpt je první balzám proti stárnutí pokožky v této oblasti v menopauze. Posiluje ji, vyhlazuje a znovu definuje obrysy krku a obličeje. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé. Balzám při kontaktu s pokožkou zvětší objem a uzamkne v ní vlhkost.

Více informací najdete zde.

Doporučujeme

Články odjinud