Správná židle pro školáka? Rostoucí!

Správná židle pro školáka? Rostoucí!

S nástupem do školy čeká školáčky spousta povinností, které by pro rodiče měly být podnětem k položení si několika otázek: Opravdu sestavení pracovního koutku odpovídá věku našeho dítka? Nebo je na čase přizpůsobit židli či psací stůl více jeho potřebám? Provedené studie dokazují, že správné sezení má vliv nejen na zdraví dětí, ale také na jejich koncentraci a výkonnost. Prozradíme vám, jak a podle čeho židli vybírat, aby šlo pohodlí ruku v ruce také se zdravím.

Kdy začít s vybíráním

S výběrem vhodné židle určitě začněte dříve, než vaše ratolest usedne do školní lavice. Dítě bude mít alespoň čas zvyknout si na správné sezení u pracovní plochy, a dlouhé sezení ve škole tak pro něj potom nebude tolik úmorné.

Klepněte pro větší obrázek

Jaký typ židle zvolit?

Investice do kvalitní ergonomické neboli rostoucí židle se jednoznačně vyplatí už jen z důvodu, že školákovi vydrží několik let, protože poroste spolu s ním. Pakliže první nákup židle opravdu promyslíte, s dalším se můžete zaobírat až při nástupu na střední školu.

Nejdůležitější prvek židle představuje nastavitelnost, ta vám umožní nastavit židli přesně podle výšky a hmotnosti vašeho školáka. U dětských židlí berte v potaz především nastavení výšky sedáku a zádové opěrky, ostatní funkce, jako třeba nastavitelné opěrky hlavy, kterými klasické kancelářské židle disponují, nejsou u dětí až tak podstatné. Děti potřebují při kreslení nebo psaní úkolů hlavně komfort a svobodu pohybu, aby je nikde nic netlačilo.

Při výběru židle pro mladšího školáka se zaměřte na:

• Sedák a opěrák – velkým plusem je vypolstrovaní membránovou tkaninou, která se tělu maximálně přizpůsobí

• Možnost volného houpání – děti milují pohyb a jen málokteré z nich dokáží sedět na židli hodiny v kuse jako přikované, proto jim tímto dopřejte aktivní sezení a zdravá záda

• Otočnost židle

• Pojízdná kolečka – nejlépe na kovovém „pětikříži“, jenž dítěti umožní flexibilní pohyb po pokojíčku a mnohdy zabrání i případnému úrazu

Nevíte, kde, a především za kolik, vybírat? Podívejte se na kvalitní otočné židle od firmy Hawaj , které splňují všechny zmiňované funkce a jejich koupě vás nezruinuje.

Jakou židli pro teenagery?

Jakmile váš potomek opustí základní školu, poohlédněte se po propracovanější židli, nebo kancelářském křesle. V případě středoškoláků patří výše zmiňované aspekty židlí pro děti mladšího školního věku spíše mezi jakýsi standard než výhodu, proto se při vybírání židle pro teenagera zaměřte i na přítomnost područek a nastavitelné opěrky hlavy.

Kolik za kvalitní židli zaplatíte?

S více funkcemi roste pochopitelně i cena, nicméně nebojte, není potřeba vytahovat z peněženky tisíce. Firma Hawaj nabízí cenově přijatelná ergonomická kancelářská křesla s jedinečným moto-racing designem. Máte doma milovníka aut? Potom jej určitě nadchnete kancelářskou židlí v modré barvě, kterou navíc pořídíte s 45% slevou za příjemných 2 199 Kč.

Doporučujeme

Články odjinud