Čtenářka časopisu Food ráda peče. Její makový koláč je stejně jednoduchý jako lahodný. Za chvíli nezbyl ani drobeček... Zkuste upéct třeba manželovi z lásky...
Makový koláč
1 plech nebo 2 dortové formy
příprava: 55 minut + odležení
TĚSTO: 400 g hladké mouky,
100 g másla,
120 g krupicového cukru,
1 vejce,
½ prášku do pečiva,
4 lžíce plnotučného mléka,
citronová kůra,
1 sáček vanilkového cukru
NÁPLŇ: 150 g mletého máku,
330 ml plnotučného mléka,
80 g krupicového cukru,
20 g másla,
citronová kůra,
mletá skořice
Suroviny na těsto zpracujte, zabalte a dejte do ledničky. Mák s mlékem povařte, přidejte cukr a poduste.Dochuťte a nechte vychladnout. Dvě třetiny těsta vyválejte a přendejte na plech. Naneste náplň a povrch ozdobte vykrajovanými tvary nebo mrížkou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.